Sabadell obrirà a concurs parades en mercats per dinamitzar l'ocupació

Es tracta del Mercat Central i el de la Creu Alta | També s’oferiran places d’aparcament i magatzems vinculats als espais

Marisol Martínez, aquest migdia al Mercat Central
Marisol Martínez, aquest migdia al Mercat Central | Albert Segura
Albert Segura
11 d'agost del 2016
Actualitzat a la 13:08h
L’Ajuntament de Sabadell obrirà a concurs el proper mes de setembre diverses parades, places d’aparcament i magatzems al Mercat Central i al de la Creu Alta per fomentar l’ocupació. Es tracta d’una iniciativa que pretén d’una banda que les parades d’aquests dos mercats no estiguin buides i de l’altra que gent sense feina o emprenedors puguin desenvolupar el seu projecte laboral.
 
Concretament s’oferiran 16 parades al Mercat Central, a més de 10 places d’aparcament, mentre que al mercat de la Creu Alta s’oferiran 17 parades i 6 magatzems. Al mercat de Torre-romeu, pel seu cantó, s’hi oferirà un local.
 
“És un element dinamitzador que permetrà crear llocs de treball, que persones desocupades capitalitzin l’atur per desenvolupar un projecte i vinculat molt estretament amb la promoció econòmica de la ciutat”, ha explicat la regidora de Comerç i alcaldessa accidental, Marisol Martínez, en roda de premsa al Mercat Central. Amb aquest objectiu, podran concursar emprenedors, amb un informe previ de Promoció Econòmica, així com aturats de llarga durada que capitalitzin l’atur, majors de 50 anys, menors de 25 anys i paradistes ja instal·lats al mercat que vulguin ampliar el seu negoci.
 
Tot plegat és fruit d’un anàlisi previ on es determina quins són els negocis que hi tenen cabuda i que no suposaran una competència agressiva cap a altres negocis ja existents. El preu de licitació, a més, serà un 25% més econòmic que l’habitual, fet pel qual s’espera tenir els mercats al 100% de la seva activitat al gener de l’any que ve.
 
Campoamor i Merinals, a reinventar-se
 
D’altra banda, Martínez també ha destacat que els mercats de Campoamor i Merinals s’han sotmès a un estudi per determinar la seva viabilitat i la seva oportunitat, cada un en el seu entorn. Es preveu que a finals d’any es tinguin acabats aquests estudis, que hauran de permetre obrir la porta a noves activitats i a la reactivació d’aquests espais. “A Sabadell no hi ha espai per a cinc mercats municipals”, ha destacat Martínez.
 
Pel que fa al mercat de Campoamor, la regidora ha destacat que finalment no va aconseguir el finançament europeu a què optava, si bé sí que compta amb l’aportació econòmica de la Diputació de Barcelona i la Generalitat per a replantejar la zona on es troben.