Sabadell incorporarà nous busos al setembre

Es tracta de models que ja s’han testat a la ciutat | Permetran reduir el consum i les emissions

El prototip de bus híbrid que preveu incorporar TUS
El prototip de bus híbrid que preveu incorporar TUS | TUS
Redacció
10 d'agost del 2016
Actualitzat a les 16:36h
La xarxa d’autobusos de Sabadell incorporarà aquest proper mes de setembre nous autobusos a la seva flota, on actualment tots els vehicles són dièsel. Segons ha pogut saber NacióSabadell, les incorporacions seran de dues unitats diesel, mentre que a finals d'any se n'hi sumaria un tercer, aquest híbrid.

El ple de març va aprovar la incorporació de les unitats per renovar una flota castigada pel pas del temps, on destaquen alguns vusos de segona mà procedents de ciutats com Badalona. Actualment, l'edat mitjana de la flota és de 14 anys, on cinc dels aparells en tenen més de 21, cinc més de 20, i quatre més de 19. A més, hi ha hagut unitats que en els últims anys no s'han pogut reparar, fet que ha provocat problemes de freqüències de pas.

Així, el proper mes de setembre la ciutat incorporarà a la seva xarxa del bus urbà dos nous vehicles Diesel Euro VI, que reduiran les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera i, per tant, són més respectuosos amb el medi ambient. A més, abans que acabi l'any s'incorporarà una tercera unitat, aquesta híbrida, que ja s’ha provat a la ciutat en línies com les 1, 2 i 3 i les 4 i 44, passant els nivells d’exigències que presenta, per exemple, la pujada al barri de Torre-romeu.

La compra dels nous vehicles s'ha fet de manera mesurada i amb l'objectiu d'acabar el mandat donant de baixa les unitats més velles. El vehicle híbrid s'ha adquirit amb la finalitat de testar-la de manera oficial, i amb la possibilitat de retornar-la al cap de l'any si el seu rendiment no és l'esperat.