ESPORT

Balanç positiu de les activitats d’esport escolar del curs 2015-2016

Un total de 28.926 nens i nenes han pres part als diferents programes que s’han ofert durant el curs | L'any vinent es desenvoluparan propostes relacionades amb el fitess, el swing, el pàdel o el parapent, entre d'altres

per Redacció, 9 d'agost de 2016 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'agost de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament fa un balanç positiu de les activitats d’esport escolar organitzades aquest curs i afirma que s'han complert els objectius d’oferir als escolars un esport participatiu, integrador i que, alhora, fomenti el joc net per davant del resultat. De fet, tal com planteja el Pla de Mandat 2016-2019 de Sabadell, 3 de les 6 línies estratègiques de la Regidoria d’Esports estan estretament relacionades amb l’esport escolar, ja que s’aposta per aquesta pràctica com a part de l’educació integral, de l’educació en valors i com a element de cohesió social.

Segons ha explicat l'alcaldessa accidental, Marisol Martínez, el govern valora positivament els 28.926 participacions als diferents programes que s’han ofert durant el curs –en els quals ha col·laborat el Consell Esportiu de Sabadell–, que superen en 2.069 els de l’any anterior.


Si s’analitzen els diferents programes, els Jocs Escolars i les activitats d’iniciació esportiva compten amb un bona acollida, amb 12.428 participacions. L’esport de més acceptació és el futbol sala amb 2.100 participants, seguit de la gimnàstica rítmica amb 773 i el bàsquet amb 540. A més, en el marc des Jocs Escolars aquest any s’ha donat continuïtat a la campanya Jugar net és guanyar, fent un pas més.

També s’han organitzat diferents activitats puntuals per als participants inscrits, com és el cas de: Torneig Nadal d’Handbol, Diada de l’Esport, 6è Trofeu Promoció d’Atletisme en Pista Coberta / 3r Memorial Natàlia Amiel, Campionat de Catalunya d’Escacs per Equips d’Escoles i Fases Supracomarcals.


Altres programes

A banda dels Jocs Escolars, el Consell Esportiu i l’Ajuntament de Sabadell impulsen el Plans de promoció esportiva, un programa d’àmbit comarcal que a Sabadell s’ofereix en el marc del programa Ciutat i Escola. Aquests plans tenen com a objectiu donar facilitats als centres per què els alumnes puguin gaudir d’una nova modalitat esportiva dins de l’horari lectiu. Enguany, hi han participat 9.597 escolars. Els esports amb més demanda continuen sent l’atletisme a la Pista Coberta i a l’aire lliure, així com l’esport adaptat i el bàsquet en cadira de rodes.

A més, 443 persones han participat al Pla de Formació i el Pla Català d’Esport a l’Escola, adreçat principalment a incrementar la participació dels infants i joves en activitats físiques i esportives en horari no lectiu al mateix centre educatiu i, alhora, emprar aquestes pràctiques per a la difusió i l’educació en valors i per a l’adquisició d’hàbits saludables. Actualment hi ha 23 escoles adherides.

En aquests sentit la regidora d'Esports, Marisol Martínez ha destacat els programes d’integració amb l’esport que es porten a terme als barris de Torre-romeu i Can Puiggener i ha indicat que aquests es mantindran i s'aniran incrementant. 

Novetats pel curs 2016-2017

El proper curs es preveu convocar les mateixes jornades als jocs escolars (14 categoria prebenjamí, 16 per als benjamins i entre 18-21, aproximadament, la resta). També s’apostarà de nou pel Joc net i, per segon curs consecutiu, el bon comportament afectarà la classificació de punts. Pel que fa als Plans de promoció esportiva, s’oferiran tots els esports que tenen èxit, mantenint els mateixos preus i incorporant noves modalitats.

Entre les activitats destaquen diverses novetats que s'impartiran als centres educatius per apropar esports poc habituals als més petits. Entre aquestes s'hi troben propostes com sessions de pàdel, de fitness, de swing, parapent o jornades aquàtiques. 

D’altra banda, i pel que fa al suport econòmic, els 28 centres escolars que formen part del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) tindran l’oportunitat de participar en algunes activitats de caire esportiu incloses al programa Ciutat i Escola, gràcies a la subvenció de 5.000 euros que la Diputació de Barcelona atorga a l’Ajuntament.

A més, el proper curs l’Ajuntament també destinarà més diners a les activitats esportives escolars i tots els centres escolars que hagin participat en els Jocs Escolars comptaran amb un ajut de 400 euros addicionals.
 

 

Participació