Desarticulada una organització criminal que assaltava pisos

Nou dels 13 detinguts han entrat a presó acusats de 13 robatoris amb força a interior de domicili i pertinença a organització criminal,

Joies trobades pels Mossos en un dels registres.
Joies trobades pels Mossos en un dels registres. | Mossos d'Esquadra
Redacció
02 d'agost del 2016
Actualitzat a les 15:15h
Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat Central de Robatoris amb Força van detenir, el dijous 14 de juliol, quatre homes georgians membres d’una organització criminal, d’edats compreses entre els 25 i els 37 anys, com a presumptes autors de diferents robatoris amb força a interior de domicili a la zona metropolitana de Barcelona i pertinença a organització criminal. Amb aquestes detencions ha culminat una investigació, que ha estat desenvolupada en dos fases diferents i que ha durat uns set mesos, on en total s’han detingut 13 persones i s’han realitzat cinc entrades i perquisicions a la ciutats de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Feliu de Llobregat.
 
La investigació es va iniciar el mes de desembre del 2015 arran d’un robatori amb força comès en un pis de Barcelona del qual els lladres haurien forçat la finestra d’una habitació, mentre el propietari es trobava en una altre habitació, tot i que no van aconseguir endur-se res.
 
En una primera fase de la investigació, duta a terme pels efectius de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Metropolitana de Barcelona, es va aconseguir la desarticulació d’un primer grup de nou lladres d’origen georgià. En les entrades i registres practicats el 10 de maig, es van recuperar joies, aparells electrònics, eines específiques per a violentar els panys de les portes i un gran nombre de marcadors de portes transparents.
 
La metodologia de treball emprada es basava en la col·locació de marcadors de plàstic a les portes dels domicilis.  Els autors dels fets podien arribar a col·locar en un dia fins a 50 marcadors. Un cop detectaven quins pisos podrien trobar-se buits, efectuaven els robatoris, utilitzant un sistema per violentar les portes d’accés altament especialitzat.
 
Aquesta primera fase va aportar dades sobre els dos líders de la organització, els quals van ser investigats en una segona fase, en la qual a més, es va poder identificar un segon grup de lladres, també d’origen georgià, que havien substituït, de manera immediata, el primer grup.
 
Es dóna la circumstància que els dos líders de l’organització delictiva, que donaven les instruccions directes a la resta de membres, es trobaven a presó complint les diferents condemnes per altres delictes comesos de la mateixa tipologia.
 
De nou, en la segona fase de la investigació, tutelada pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Terrassa, es  van realitzar entrades i registres,  on es van intervenir joies i material informàtic provinent dels robatoris i es va detenir quatre homes georgians.
 
Gràcies a les detencions practicades, es dóna per desarticulada una branca local d’una organització criminal d’origen georgià establerta arreu d’Europa.
 
Fins al moment, s’ha retornat una part de les joies i material informàtic intervinguts als detinguts als seus legítims propietaris. La resta d’objectes s’introduiran a l’apartat de la pàgina web que el cos de Mossos d’Esquadra gestiona a tals efectes.
 
El resultat de l’operació, després de declarar en seu judicial, va ser l’ingrés a presó per a nou dels detinguts i quatre van quedar en llibertat amb càrrecs.
 
La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.