L'ús del bus a Sabadell cau a la meitat a l’agost

TUS redueix les freqüències de pas en els mesos d’estiu per adaptar-se a les necessitats dels ciutadans | L'any passat van usar el bus 12,7 milions d'usuaris

L'ús del bus a l'estiu cau a la meitat
L'ús del bus a l'estiu cau a la meitat | Juanma Peláez
Albert Segura
09 d'agost del 2016
Si bé ara fa una dècada a l’agost Sabadell es convertia pràcticament en una ciutat fantasma, també és cert que el moviment a la ciutat es redueix encara a dia d’avui de manera considerable. Amb tot, els serveis de transport públic també adapten la seva oferta a la realitat amb l’objectiu d’economitzar recursos.
 
És el cas de Transports Urbans de Sabadell (TUS), que registra durant el mes d’agost una reducció d’usuaris a la meitat. Al 2015 un total de 12,7 milions de persones van viatjar en autobús a Sabadell, on és línies més concorregudes són les L1, L2 i L3, que cobreixen l’eix central de la ciutat i reuneixen el 41% del total d’usuaris. Les més deficitàries, per contra, són les L8, L12 i L23, concentrant un 6% dels viatgers.
 
Durant l’estiu, però, tot canvia. Al mes d'agost, de l'1 al 28 d'agost, es produeix una reducció del servei del 33%, això es degut, a que hi ha una davallada del 50% d'usuaris produït pel descens de l'activitat. “Tot i això, aquest any hi ha un increment de servei al mes d'agost respecte l'any passat, ja que circularà la línia L14 de dilluns a dissabte i la L8 s'afegirà als dissabtes, donat que ja circula en feiners”, explica Xavier Cañadas, gerent de Tus.
 
Aquest increment de servei suposa un augment del 4% en dia feiner i del 14% en dissabtes. La reducció de servei implica la disminució de la freqüència del servei però es mantenen els recorreguts habituals a la resta de l'any. La reducció del servei es fa en funció de la seva utilització habitual, “però sempre garantint la cobertura territorial a tota la ciutat”, afegeix Cañadas.
 
El servei tornarà a la normalitat el dia 12 de setembre coincidint amb l'inici del curs escolar.