Les obres del col·lector de La Bassa començaran al gener

Tindran una durada de 4 mesos | El ple ha aprovat les obres per millorar l’equipament amb un ambient més plàcid del pronosticat | Carles Rossinyol insisteix en què l’equipament podria haver obert portes aquest estiu

Vista aèria de La Bassa de Sant Oleguer de Sabadell
Vista aèria de La Bassa de Sant Oleguer de Sabadell | Juanma Peláez
Albert Segura
28 de juliol del 2016
Actualitzat a les 19:36h
El ple municipal de Sabadell ha donat llum verd a les dues grans obres que permetran resoldre els problemes estructurals i de seguretat que presenta La Bassa de Sant Oleguer, que aquest estiu no ha pogut obrir. D’aquesta manera, les obres del col·lector que passa per sota d’aquest espai començaran al gener i s’allargaran quatre mesos, finalitzant com a molt tard a l’abril.
 
Concretament s’ha aprovat el projecte bàsic i d’execució de renovació dels sistemes de filtració de La Bassa i el projecte de reparació d’un tram del col·lector. D’aquesta manera es garanteix, tal i com aquest dimecres va mantenir l’alcalde, Juli Fernàndez, que l’equipament obrirà portes la temporada d’estiu 2017. Només els grups municipals de Convergència i Unió (CiU) i Ciutadans (C's) s'han abstingut en el punt, que s'ha aprovat amb els vots positius de la resta de forces representades al ple.
 
La tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Glòria Rubio, ha posat èmfasi en la necessitat d’actuar davant d’uns informes que denotaven la “necessitat imperiosa a nivell de seguretat i perillositat” de fer les obres a l’entorn de La Bassa. “El sistema de filtració no funcionava, el col·lector estava trencat, hi havia filtracions d’aigua desmesurades, el sistema de depuració es trobava fora de normativa i les rajoles de baix de la piscina no es canviaven des de 1999”, ha destacat Rubio.
 
El portaveu de CiU, Carles Rossinyol, ha posat en dubte l’oportunitat de les dates en què s’han fet els treballs: “Es podia fer la feina sense tancar La Bassa”, ha apuntat, assegurant que es podria haver no tancat tot l’espai, un extrem que Rubio li ha rebatut demanant-li que si tenia informes que avalessin que es podia treballar en les obres sense afectar el funcionament de l’equipament estaria “encantada” de veure’ls. Al seu torn, el regidor d'Espai Públic, Xavi Guerrero, ha especificat que "no s’hauria produït l’escena de nens caient com una voràgine, però s’hauria perdut un milió de litres d’aigua cada quatre dies".
 
Els treballs han tingut el llum verd del ple amb els vots favorables de tots els grups, amb l’excepció de CiU i Ciutadans, que s’hi han abstingut.