Malestar al Parc del Nord per l'àrea d'esbarjo destinada a gossos

Els propietaris d’aquests animals de companyia denuncien que no s’han respectat els acords pactats amb l’Ajuntament | Lamenten que es disposa d’una àrea de jocs i esbarjo molt inferior a la prevista | El consistori ho atribueix a un malentès entre les parts i estén la mà a renegociar l'espai

Espai reservat als gossos al Parc del Nord
Espai reservat als gossos al Parc del Nord | Propietaris de Gossos Sabadell
Redacció
31 de juliol del 2016
Els veïns del nord de Sabadell han posat el crit al cel després de veure el resultat de l’àrea d’esbarjo dedicada als gossos que s’ha destinat a la zona del Parc del Nord. Asseguren que l’Ajuntament ha  incomplert de manera flagrant els acords a què s’havien arribat amb les entitats de la zona, i que passaven per fer un espai ample perquè els animals poguessin córrer lliurement sense molestar la resta d’usuaris del parc. El consistori ho atribueix a un malentès entre les parts i estén la mà a renegociar l'espai,
 
Els col·lectius del nord de la ciutat apunten que dels 1.250 metres quadrats d’àrea d’esbarjo per a gossos previstos s’ha passat a un espai d’entre 300 i 350 metres quadrats, fet que no entenen. “Havíem parlat amb el regidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero, perquè de cara al setembre volíem fer una inauguració, un cop s’hagués fet una zona agility amb materials reciclats de l’Ajuntament, i no entenem què ha passat”, explica Sílvia Carbonell, presidenta de l’associació Propietaris de Gossos Sabadell.
 
De fet, Carbonell exculpa a Guerrero, així com al regidor de Benestar Animal, Miquel Soler, que assegura que compartien el projecte plantejat, si bé carrega tota responsabilitat en la decisió en l’àrea tècnica de l’Ajuntament encarregada del projecte. En aquest sentit, lamenta la manca de sensibilitat cap els veïns d’aquesta zona de la ciutat que es manifesta aquest cop, diu, en el greuge que han de patir els propietaris d’animals de companyia.

Mà estesa de l'Ajuntament

Per la seva banda, l'Ajuntament assegura que es tracta d'un malentès entre les parts. "Inicialment l'Ajuntament feia una proposta al costat de l'espai actual, de l'edifici de CIPO, que tocava més al carrer, i als veïns no els agradava, i per això el vam projectar on és ara finalment, però resulta que el que els col·lectius preveien, i que nosaltres no vam entendre, era que es fes en tot l'espai, el que inicialment era i el que finalment ha estat", explica en declaracions a NacióSabadell el regidor d'Espai Públic, Xavi Guerrero.

El regidor també explica que l'executiu creia que seria un espai més ample del que finalment ha estat, que compta amb uns 650 metres quadrats, assegura, motiu pel qual estén la mà a trobar-se amb les entitats implicades per renegociar l'espai per arribar a un mínim d'entre 1.200 i 1.400 metres quadrats. "Toca que aquest no es desmunti per no llançar els diners i negociar alternatives, sigui ampliar aquest espai o buscar un altre emplaçament proper per a fer un espai més gran", apunta.

Donat que aquest divendres passat molts tècnics de l'Ajuntament han començat les seves vacances, Guerrero obre la porta a reunir-se ell amb les entitats per iniciar els contactes, però avança que els tràmits nbo podran iniciar-se fins passada la Festa Major, al setembre.