Juli Fernàndez manté que La Bassa obrirà al 2017

Assegura que d’acord amb el calendari previst l’equipament podrà obrir la temporada d’estiu vinent | El ple aprovarà inicialment aquest dijous dos projectes d’obres a l’equipament

Albert Segura
27 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:26h
Imatge de La Bassa de Sant Oleguer
Imatge de La Bassa de Sant Oleguer | Juanma Peláez
L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, manté que amb el calendari a la mà La Bassa de Sant Oleguer obrirà portes la temporada d’estiu 2017. Així ho ha assegurat en la roda de premsa prèvia al ple ordinari del mes de juliol, que se celebra aquest dijous, i que entre d’altres portarà a aprovació inicial dos projectes urbanístics a l’equipament.
 
“Treballem en l’escenari que al 2017 La Bassa estigui en funcionament, i per això fem tots els projectes necessari si passem per tots els tràmits corresponents en el calendari previst”, ha expressat Fernàndez. En aquest sentit apunta que els informes dels tècnics de l’Ajuntament també apunten cap aquesta previsió, amb una planificació acurada que preveu obrir portes amb normalitat si se segueixen els terminis fixats.
 
“Estem davant d’una situació deguda a una desídia en el manteniment de l’equipament, on les peces principals de l’estructura no s’han tractat com havia de ser i on milers de litres d’aigua diàriament s’han anat perdent, erosionant el terreny i malmetent el col·lector que passa just per sota”, ha recordat l’alcalde.
 
Aprovació inicial de les obres
 
El ple d’aquest dijous durà a aprovació inicial dues obres a La Bassa. La primera se centra en el projecte bàsic i d’execució de la renovació del sistema de filtració, que compta amb un pressupost de 625.315,77 euros, mentre que el segon tractarà el projecte de reparació d’un tram del col·lector, amb un pressupost de 1.207.119,98 euros.
 
Aquests imports se sumen al projecte bàsic i d’execució per renovar l’interior de La Bassa, que compta amb un pressupost de 1.034.614 euros, i que es va aprovar inicialment en el ple del mes de juny. D’altra banda, Fernàndez ha assenyalat que es mantenen converses amb la Diputació de Barcelona per trobar les aportacions econòmiques necessàries que permetin cobrir part de la despesa que suposaran els treballs.