L'ampliació dels FGC a Sabadell s'inaugurarà el proper 12 de setembre

Ho ha anunciat l'alcalde, Juli Fernàndez, en una trobada amb mitjans | El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, presidirà l'acte

Interior del túnel dels FGC a Sabadell
Interior del túnel dels FGC a Sabadell | Juanma Peláez
Albert Segura
26 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:22h
Els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) arribaran al Passeig de la Plaça Major el proper 12 de setembre. Així ho ha anunciat l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, en una trobada amb mtjans, en què ha explicat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, presidirà l'acte.

Si bé a principis de mes FGC va col·locar el cartell que anunciava que la nova parada del centre es dirà Plaça Major, avui l’alcalde Sabadell ha fet pública la data de posada en funcionament del servei, que arribarà al centre de la ciutat i de manera oficial el 12 de setembre, el dilluns després de la Diada. Serà en un acte oficial que Carles Puigdemont presidirà la inauguració, de la mateixa manera que Artur Mas ho va fer amb el perllongament de Terrassa.
 
Amb l’obertura de la renovada estació de Gràcia – Can Feu i la nova de Plaça Major, que substitueix la de Sabadell Rambla, es completa la primera fase de l'ampliació, que culminarà durant el 2017 amb l’obertura de la resta d’estacions pendents de la xarxa: Creu Alta, Plaça d’Espanya (enllaç amb la línia R4 de Rodalies) i Ca n’Oriac. També quedarà sobre la taula el soterrament del tram de vies als barris de Gràcia i Can Feu.

Amb l'entrada en funcionament de l'ampliació, també es donarà pas a l'obertura de la Rambla Ibèria, en obres des de fa més de dos anys per anivellar el pas de vehicles i salvar, així, el pas soterrat del tren. De la mateixa manera, l'alcalde de Sabadell també ha anunciat que aquesta mateixa setmana es farà públic el proper pas per resoldre urbanísticament el Passeig de la Plaça Major, amb l'objectiu de començar a dignificar un espai cèntric de la ciutat especialment castigat per les obres i les remodelacions urbanístiques.