La Marxa Som fa parada a Sabadell

L'itinerari que recorre Catalunya per reclamar un model democràtic més participatiu també passa aquesta setmana per Sant Cugat, Cerdanyola, Badia del Vallès i Terrassa | Es llegirà un manifest a la plaça Doctor Robert i se celebrarà una assemblea i un sopar popular

La Marxa Som arribarà a Montserrat el 31 de juilol
La Marxa Som arribarà a Montserrat el 31 de juilol | Elcami.cat
Redacció
26 de juliol del 2016
La Marxa Som, la caminada popular que recorre a peu Catalunya per promoure un nou model de democràcia participativa, arriba aquest dimecres a la ciutat de Sabadell. La iniciativa, que segueix enllaçant comarques i recollint les conclusions de les assemblees que se celebren a cada municipi, duu a terme aquesta setmana les etapes vallesanes que també recorreran Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola, Badia del Vallès i Terrassa. El punt i final de la marxa serà diumenge 31 de juliol en un acte al Monestir de Montserrat.

A Sabadell la Columna metropolitana de La Marxa Som hi arriba aquest dimecres dia 27, des de Sant Cugat del Vallès, i les entitats que li donen suport (Bruixes del Nord, Federació Sabadell Cultura, Forques de Can Deu, Omnium Cultural, Parlament Ciutadà, Plataforma per la Llengua, Procés Constituent, Sabadell per la Independència-ANC, Un Altre Món és Possible, Unió Excursionista de Sabadell i Universitat Popular de Sabadell) han organitzat un acte a la plaça Doctor Robert que començarà a les 18:00 hores amb la lectura d'un manifest a càrrec de Joan Serra, el sabadellenc que va participar l’any 1976 a la Marxa de la Llibertat.

Mitja hora abans els participants de la caminada, i membres de les entitats que donen suport a La Marxa Som, seran rebuts per representants del consistori a la seu del consistori. A les 18:30 hores començarà una assemblea deliberativa sota el títol Decidim per una democràcia participativa en un nou país, i a les 20:00 hores després de recollir les conclusions, l’acte seguirà amb l’actuació dels Tabalers de les Forques de Can Deu i un sopar popular ofert per les Bruixes de Can Deu. Els tiquets es poden adquirir a la Unió Excursionista de Sabadell o per internet. L’acte acabarà amb l’actuació del quartet local de de pop-rock Postit.

La Marxa Som forma part de Reinicia Catalunya, l’ens que impulsa la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya, i coincideix amb el 40è aniversari de la Marxa de la Llibertat i el seu lema Poble català posa’t a caminar! I amb el setè centenari de la mort de Ramon Llull. Els col·lectius que donen suport a aquesta iniciativa són Òmnium Cultural, Assemblea Nacional Catalana, El País que Volem, Grup Promotor per a la Convenció Constitucional, Juristes per la Independència, Parlament Ciutadà, Procés Constituent, Sectorials de l’ANC – ECI, Sobirania i Justícia, Súmate, Unanovaconstitució.cat i Col·lectiu Drassanes.