ELECCIONS SABADELL 2015

ERC lidera la intenció directa de vot a Sabadell

Juli Fernàndez obtindria entre 5 i 6 regidors |El PSC recularia fins els 6 o 7 regidors i CiU n’obtindria de 4 a 5

per Redacció , 25 d'abril de 2015 a les 17:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Esquerra Republicana seria la primera força en intenció directa de vot a la ciutat de Sabadell. Així ho apunta una enquesta elaborada pel Grup Opinòmetre, que dóna una intenció directa de vot d’un 17,8% als republicans, mentre que el PSC cauria com a segona força amb un 12,9%. CiU quedaria amb un 5,7%, mentre que Unitat pel Canvi recolliria un 5,5% dels vots. Una dada a destacar és el volum d’indecisos, que seria del 35,2%.

 

Valoració dels partits segons simpatia. Grup Opinòmetre.

 

L'enquesta es va fer entre el 25 i el 31 de març amb una mostra de 600 persones, que permet extrapolar un empat tècnic entre PSC i ERC. L'error mostral és del 4%. D'acord amb els resultats, els socialistes obtindrien 6-7 regidors, mentre que ERC en trauria 5-6, CiU 4-5 i Unitat pel Canvi 4-5. La Crida per Sabadell, el PP i Ciutadans obtindrien cada un 2-3 regidors.

Els candidats
Valoració dels candidats. Grup Opinòmetre. 


Pel que fa als candidats, els mes coneguts són Josep Ayuso (PSC), Carles Rossinyol (CiU) i Juli Fernàndez (ERC). El més ben valorat és el candidat republicà, mentre que el pitjor valorat és Esteban Gesa (PP). Rossinyol es troba en segona posició, en un empat tècnic amb Fernàndez, mentre que Ayuso ocupa la sisena plaça.
 
Els candidats més coneguts són, per ordre, Josep Ayuso (PSC), que suspèn, Carles Rossinyol (CiU) i Juli Fernàndez (ERC), que tenen un aprovat.
 
La majoria, a favor de la independència
Pel que fa a l’opció sobiranista, l'enquesta recull que un 44% dels enquestats es mostra a favor de la independència de Catalunya, mentre que un 38,2% s’hi manifesta en contra. Un 17,4% es situarien en la franja de “no ho sé / no contesto”. 
 
Resposta sobre el vot a la independència. Grup Opinòmetre.

 

Participació