Bustos defensa que no sabia d'on sortien els diners per pagar un hotel a Sevilla

L’exalcalde de Sabadell ha declarat com investigat davant del jutge per un presumpte delicte de malversació de fons públics | El Consorci de Residus del Vallès Occidental va assumir la factura corresponent a un viatge com a membre del PSC

Manuel Bustos, sortint dels Jutjats de Terrassa
Manuel Bustos, sortint dels Jutjats de Terrassa | Albert Segura
25 de juliol del 2016
Actualitzat a les 15:24h
L’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, nega que hagi utilitzat fons del Consorci de Residus del Vallès Occidental per cobrir despeses del PSC. O com a mínim que ho hagi fet de manera conscient. Bustos ho ha dit davant el titular del Jutjat d’Instrucció número 4 de Terrassa, on ha hagut de declarar com a investigat en la peça 25 bis del cas Mercuri de presumpta corrupció i tràfic d’influències.
 
Bustos ha estat el darrer de les cinc persones citades com a investigades en aquesta nova jornada de declaracions, la primera que es fa a Terrassa i a petició del mateix Bustos, en tractar-se d’un tema relatiu al Consorci de Residus comarcal, amb adreça fiscal a la cocapital vallesana. Bustos ha sortit com ha entrat, tranquil, i aquest cop amb la voluntat d’adreçar-se a la premsa per explicar el seu posicionament. Cal recordar que en la darrera ocasió, el passat mes de juny, va remetre a la premsa a mirar el seu perfil a Facebook per conèixer el seu posicionament.
 
L’exalcalde sabadellenc assegura que per motius personals va haver de marxar abans d’hora de l’hotel on s’estava a Sevilla en el marc d’un congrés del PSOE, i que va demanar a l’exgerent del Consorci de Residus, Paco Fernández, que s’encarregués de resoldre la factura pendent. Va ser llavors quan Fernández va abonar el cost amb diners del consorci comarcal, en lloc de remetre la factura al partit.
 
“Ha quedat clar que va ser fruit d’un error corregible de 200 euros, es va abonar el pagament d’una habitació d’hotel de 200 euros i no m’ho va reclamar, no hi ha res més”, ha explicat a la sortida Bustos. De la mateixa manera, s’ha negat a respondre les preguntes de l’acusació popular, Sabadell Lliure de Corrupció, assegurant que no contestaria a “l’acusació políticopopular”.
 
Jornada més curta del previst
 
L’inici de la jornada de declaracions s’havia dibuixat llarga, donat que hi havia previst el pas de cinc persones pels jutjats, començant per Paco Fernàndez i acabant amb Manuel Bustos, i entre els quals han passat Montse Montiel (exregidora de Cerdanyola, PSC), Magdalena Gallardo (membre del consell nacional del PSC) i Marta Picañol (exinterventora del Consorci de Residus). La base de la investigació era Paco Fernàndez, a qui se li ha demanat una explicació en relació a una quarantena de despeses injustificades, atribuint-les a viatges reals amb dates diferents a les plasmades sobre el paper.
 
Entre elles, hi havia una estada a Madrid, on ha assegurat que tenia la intenció de persuadir la llavors ministra de Medi Ambient, Rosa Aguilar (PSOE) per convidar-la a un congrés, o una altra a Dos Hermanas, on defensa que va visitar una fàbrica durant tres hores, però que l’hotel era per a tres dies.