Detecten irregularitats en l'adreça al∙legada durant la preinscripció escolar

La Generalitat i l'Ajuntament han trobat una desena de cassos en què s'hauria comès un frau en el padró

Redacció
25 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:13h
Imatge de l'entrada de l'escola Nostra Llar
Imatge de l'entrada de l'escola Nostra Llar | Cedida
L'Ajuntament de Sabadell ha detectat una desena d'irregularitats en l'adreça al·legada per les famílies durant la preinscripció escolar. Segons ha informat el consistori haurien comès un frau en el padró, de forma que ha quedat invalidada la puntuació obtinguda per la proximitat i han perdut la plaça obtinguda inicialment. Les famílies afectades han hagut de sol·licitar plaça entre les vacants disponibles després del procés de preinscripció. 

Amb voluntat de vetllar pel correcte desenvolupament del procés de preinscripció i la igualtat entre la ciutadania, l’Ajuntament i els Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya han treballat de manera conjunta i coordinada per detectar aquests cassos. El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, afirma que pel govern municipal, el frau de padró per motius escolars és una qüestió "greu", ja que "treu possibilitats d’accés a qui sí hi té prioritat per zona". Per aquest motiu explica que enguany s'ha dedicat una especial atenció a combatre'l.

La directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués, indica que aquest és un tema "de consciencia social" i adverteix que no es pot permetre "que el dret d’algunes famílies que tenen prioritat per zona quedi condicionat pel frau d’unes altres". Vigués ha destacat que la celeritat en aquest treball conjunt ha permès poder detectar aquests casos abans de l’inici de curs i, per tant, els alumnes afectats no hauran de canviar d’escola el curs següent.

El procediment de comprovació de residència que s’articula davant la sospita de frau de padró suposa la inspecció del domicili al∙legat i, en ocasions, d’un domicili anterior per tal de trobar en algun d’ells elements probatoris de la residència del menori dels tutors.