El PSC alerta que La Bassa podria no obrir l'estiu vinent

Apunten que el fet que no hi hagi maquinària i la complexitat de les obres fan preveure que els terminis no es compliran | Acusen l’executiu d’una mala planificació que ha dut a deixar usuaris fora de les piscines en plena onada de calor

Albert Segura
21 de juliol del 2016
Actualitzat a les 12:19h
Imatge de La Bassa de Sant Oleguer
Imatge de La Bassa de Sant Oleguer | Juanma Peláez
El PSC de Sabadell adverteix que La Bassa de Sant Oleguer podria no obrir portes l’estiu que ve. La formació assegura que el ritme dels treballs que s’hi estan duent a terme no els fan ser optimistes, i tot i que el calendari del govern municipal es manté amb obertura per la temporada d’estiu 2017, no creuen que s’hi arribi a temps.
 
“Són unes obres complicades, tècnicament són solucions molt complexes, i dubte que s’hagin acabat l’any vinent, ja els preparatius es van començar a fer massa tard”, explica el regidor portaveu del PSC a l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso. El socialista recorda que s’ha de treballar en un col·lector que data dels anys 70, que s’hi ha de fer obres en el sistema d’impulsió de l’equipament i en el de depuració, però que a hores d’ara la maquinària no hi ha entrat a treballar.
 
Crítiques a la saturació de les piscines d’aquest estiu
 
Ayuso també ha carregat pel que ha qualificat una mala i improvisada planificació de la temporada de piscines d’aquest estiu, saben que La Bassa no obriria i que sense anar més lluny l’any passat en van fer ús unes 145.000 persones. Aquest fet, assegura, ha provocat problemes organitzatius en el funcionament de l’oferta existent.
 
El més greu va ser fa dos caps de setmana, quan en plena onada de calor les piscines de Can Marcet i Olímpia van haver de tancar portes en haver arribat al seu màxim aforament al punt del migdia. “Moltes persones van quedar fora de les piscines i va fer molta calor”, lamenta Ayuso.
 
En aquest sentit, creu que caldria haver treballat més àmpliament amb els municipis del voltant de Sabadell, més enllà de l’acord per als casals d’estiu a què es va arribar amb Badia i Terrassa, perquè els usuaris particulars de la ciutat poguessin haver accedit a piscines públiques de municipis com Castellar o Barberà, entre altres.