Cau una xarxa que traficava amb droga usant jubilats i aturats

La banda distribuïa cocaïna a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sabadell, Terrassa i Vilafranca del Penedès | Quinze persones detingudes

Escorcoll en un dels domicilis investigats
Escorcoll en un dels domicilis investigats | Guàrdia Civil
Redacció
20 de juliol del 2016
Actualitzat a les 15:32h
La Guàrdia Civil ha desarticulat una xarxa dedicada al narcotràfic de droga, que enviava la substància a oficines de correus oculta en petits paquets postals, que eren recollits per persones jubilades o desocupades amb escassos recursos econòmics.

Han estat detingudes 15 persones, entre les quals hi ha un home de 82 anys, i se n'investiga sis més per tràfic de drogues, blanqueig de capitals, encobriment i revelació de secrets, ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat aquest dimecres.

Els líders eren d'origen dominicà i distribuïen cocaïna a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sabadell, Terrassa i Vilafranca del Penedès, procedent en la seva majoria de l'Argentina i República Dominicana.

S'han practicat tres escorcolls en dos domicilis de l'Hospitalet i un de Terrassa, i en el primer es va trobar un laboratori de droga ocult en una perruqueria anomenada De Niña, on s'han intervingut 1.177 grams de cocaïna, un litre de cocaïna líquida, 697 grams de productes precursors i estris per a la manipulació de la droga.

L'operació Ventalle

La investigació, sota el nom d'operació Ventalle, va començar l'octubre de l'any passat, quan la Guàrdia Civil va intervenir un paquet postal procedent de República Dominicana que contenia un ventilador amb 1.100 grams ocults, que va ser recollit a Cornellà per un dels investigats, un home de 72 anys que va ser detingut.

En els mesos següents es va detenir un home de 82 anys per la seva presumpta implicació en els fets, i es va demostrar que els dos jubilats eren mers intermediaris que facilitaven les seves dades per rebre el paquet, el recollien i l'entregaven a una altra persona.

La investigació va portar la Ppolicia fins al líder de la banda, conegut com "El Maestro", i els seus homes de confiança, que enviaven els diners obtinguts a l'Argentina i República Dominicana a través de gestores de transferències internacionals.

S'ha identificat 30 persones que facilitaven les seves dades per rebre aquestes transferències, que oscil·laven entre els 1.000 i 2.000 euros i per les quals obtenien entre 20 i 50 euros a canvi.

Entre els investigats també es troben dos advocats que van ser contractats per l'organització per recopilar informació de l'estat de les investigacions policials per intentar no ser descoberts.
 

Un dels detinguts en el marc de l'operació Ventalle. Foto: Guàrdia Civil