Pares de nens escoltes es reuneixen al Pere Quart per abordar el tràgic accident de Xaloc

Tècnics i membres dels Minyons Escoltes atenen els parents per saber com tractar un cas traumàtic com aquest

Banderes a mig pal a Sabadell.
Banderes a mig pal a Sabadell. | Juanma Peláez
Albert Segura
19 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:11h
L’Ajuntament de Sabadell ha creat un punt de trobada i atenció a familiars de nens relacionats amb el moviment escolta de Sabadell al cèntric Casal Pere Quart de la capital vallesana. Un grup de tècnics i membres dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya traslladen als pares i mares dels nens com actuar davant d’un fet traumàtic com el que han viscut.
 
La decisió s’ha pres després que aquesta passada nit una nena de 15 anys que pertany al Grup Escolta Xaloc de Sabadell va caure per un barranc de 15 metres d’alçada, una caiguda que li va fer ferides de gravetat que no va aconseguir superar. Arran d’aquest fet, l’Ajuntament ha activat un protocol d’atenció als afectats, tant els nens que participaven en l’acampada al Pirineu d’Osca.
 
Membres dels Minyons i psicòlegs s’han reunit aquesta tarda a partir de les 16.00 hores a la Sala d’Actes del Casal Pere Quart amb l’objectiu de traslladar a les famílies quina és la situació actual i com cal actuar en aquest tipus de casos. Segons fonts de l’organització, a mesura que apareguin inquietuds o necessitats s’actuarà per atendre els afectats de la manera més adequada en cada cas.
 
D’altra banda, fonts de l’Ajuntament han assegurat que alguns dels familiars de nens que participaven a l’acampada s’han desplaçat fins el lloc dels fets per recollir els seus fills. L'Ajuntament, a més, ha declarat aquest dimarts i demà dimecres dies de dol a tot el terme municipal, dies en què les banderes oficials onejaran a mig pal. A més, s'ha decidit suspendre tota l'agenda institucional, fet pel qual s'ha cancel·lat la roda de premsa de presentació de la Festa Major prevista per aquesta mateixa tarda.