Una noia de 15 anys de Sabadell mor en caure d'un barranc al Pirineu aragonès

La víctima era de l'agrupació escolta Xaloc | L'accident va passar a les 11 de la nit i els cossos de seguretat no han pogut accedir a la zona fins a les 6 del matí

L'esplai Xaloc forma part de la Parròquia de la Santíssima Trinitat.
L'esplai Xaloc forma part de la Parròquia de la Santíssima Trinitat. | Albert Segura
Redacció
19 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:45h
Una noia de 15 anys de Sabadell ha mort aquest dimarts a la matinada en caure per un barranc al Pirineu Aragonès. Segons fonts del govern de l'Aragó, l'accident s'ha produït sobre les onze de la nit d'aquest dilluns en un barranc a prop del municipi d'Añisclo (Osca). La víctima pertanyia al grup escolta Xaloc de Sabadell.

El sinistre va passar quan el grup d'escoltes, una vintena, va sortir a fer una excursió nocturna pels voltants de Goriz, un refugi a 2.200 metres d'altitud proper al Mont Perdut, al Parc Nacional d'Ordesa. La noia va patinar i va caure per un barranc de 15 metres, provocant-se nombroses fractures, concretament, un xoc traumàtic i el trencament dels dos fèmurs.

Una de les monitores del grup no va poder donar l'avís fins poc després de tres quarts de tres de la matinada per falta de cobertura a la zona. En la trucada, la Guàrdia Civil va recomanar que la noia mengés i descansés una mica. Poc després de les sis de la matinada l'helicòpter de la Guàrdia Civil es va enlairar des de Benasque fins al lloc de l'accident. 

Segons fonts del govern de l'Aragó, quan els serveis de rescat han arribat al lloc han confirmat a les 8.50 h que la noia ja estava morta. Segons les mateixes fonts, el grup estava format per 23 menors i tres monitors.  La majoria de membres del grup estan en estat de xoc.