En Comú Podem proposa Xavier Domènech com a president del Congrés dels Diputats

La formació assegura que és una "reflexió conjunta" amb Unidos Podemos

Xavier Domènech valorant el resultat de les eleccions
Xavier Domènech valorant el resultat de les eleccions | Adrià Costa
Redacció
17 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:08h
En Comú Podem ha proposta el seu cap de llista i portaveu, Xavier Domènech, com a candidat a la presidència del Congrés dels Diputats. En un comunicat, la formació assegura que la proposta és fruit d'una "reflexió conjunta" amb Unidos Podemos per desencallar la configuració de la Mesa abans de la constitució de les Corts aquest dimarts.

La proposta vol assegurar una majoria d'esquerres a la Mesa amb el PSOE per "simbolitzar" que les forces del canvi han arribat a la cambra i com a "missatge clar cap a l'acceptació de la plurinacionalitat". En Comú Podem ha fet arribar la proposta a CDC i ERC i insten PP i PSOE a veure-ho amb bons ulls i com a proposta "de consens".

En un comunicat aquest diumenge, En Comú Podem ha plantejat que el seu cap de llista pugui assumir la presidència del Congrés dels Diputats. A dos dies de la constitució de la Mesa aquest dimarts, En Comú Podem assegura que la proposta es basa en una "reflexió conjunta" amb Unidos Podemos, la candidatura que capitanegen Pablo Iglesias i Alberto Garzón. 

La proposta pretén garantir una majoria d'esquerres amb el PSOE a la Mesa que alhora simbolitzi l'arribada "de les forces del canvi" a la cambra baixa i traslladar així un missatge de "renovació". Al mateix temps, també pretenen constatar "una nova realitat que s'ha d'obrir plenament a l'acceptació de la plurinacionalitat". 

Segons En Comú Podem, ja han trasllat da proposta a la candidatura de l'antiga CDC i a ERC, ja que "els interpel·la en la representació també de la realitat catalana al Congrés". Ara esperen que tant el PP com el PSOE valorin positivament una proposta que veuen "de consens".