Guardiola defensa que el banc aprovés l'aval d'un client a favor de Rato

El conseller delegat reconeix la «publicitat no desitjada» per la concessió de l'operació

per ACN, 24 d'abril de 2015 a les 14:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Jaume Guardiola, durant la roda de premsa de l'entitat. Foto: B.S.


El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, creu que la concessió d'un aval a un client ''vinculat'' al banc que va voler cobrir la fiança a Rodrigo Rato, exvicepresident econòmic del govern espanyol, va provocar una onada de ''publicitat no desitjada'' en contra del banc. Tot i això, Jaume Guardiola ha tornat a explicar que el banc va actuar com si un client amb anys al banc acudeix a l'entitat perquè els seu fill ha fet una ''bretolada'' i li reclamen una fiança per evitar la presó. En aquest cas, com en el cas del client que volia avalar a Rodrigo Rato, el banc va ser ''íntegra'' en la manera d'exercir la seva professió sense prejutjar a la víctima i ajudant al client.


Jaume Guardiola ha fet aquesta reflexió en el transcurs de la roda de premsa de valoració dels resultats del primer trimestre d'aquest any. A preguntes d'un periodista en relació amb l'impacte en la reputació del banc per aprovar l'aval d'un client ''vinculat'' al banc que volia ajudar a Rodrigo Rato. 

Guardiola ha reflexionat que evidentment aquesta operació va ''provocar una publicitat no desitjada'' al banc però que tot i això el banc va actuar professionalment amb ''integritat'' davant d'un client. 


El conseller delegat ha explicat que és el mateix cas que es podria donar en el cas d'un client del banc que acudeix a l'entitat per demanar un aval per cobrir una fiança judicial que han imposat al seu fill per haver fet una ''bretolada''. En aquest cas, com en el cas del client que volia ajudar a Rato, el banc no ha de ''prejutjar'' a la víctima i ha d'actuar amb professionalitat. 

Guardiola ha afegit que amb aquests tipus de casos la societat civil ha de saber discriminar les actuacions de cadascun. 

 

Participació