Pol Molénat: «Sempre m'ha agradat treballar i mantenir un cert perfeccionisme»

És el sabadellenc que ha obtingut la millor nota final d'accés a la universitat, un 9,462 | La propera tardor estudiarà Enginyeria Industrial a la UPC

Pol Molénat, el sabadellenc que ha tret millor nota final d'accés a la universitat.
Pol Molénat, el sabadellenc que ha tret millor nota final d'accés a la universitat. | Juanma Peláez
Norma Vidal
13 de juliol del 2016
Actualitzat a les 10:00h
En Pol Molénat Gené és el sabadellenc que ha tret la millor nota final d'accés a la universitat. Va obtenir un 9,57 a la selectivitat i una mitja de 9,462. Treballador i constant assegura que sempre ha estat un jove molt estudiós i que els valors que li han transmès a casa han estat claus per assolir els seus objectius. El proper curs començarà Enginyeria Industrial a la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC), abans però, li queda un últim examen, el del carnet de conduir que està estudiant aquest estiu. Tot plegat ho ha explicat en una entrevista a NacióSabadell.

- T'esperaves ser el sabadellenc amb millor nota?

Realment no creia que trauria tan bona puntuació perquè durant el curs a vegades vas tenint l'oportunitat d'anar pujant nota amb exercicis o proves addicionals. Quan em van donar les notes ja vaig tenir una sorpresa molt agradable, un 9,57, i amb la selectivitat sabia que havia anat bé, però com t'ho jugues a un sol examen era tota una incògnita. Finalment vaig obtenir un 9,3 i estic molt content.

- Quins han estat els exàmens que t'han anat millor?

El d'anglès i el de matemàtiques aplicades. En els dos he tret un 10. El que em va anar pitjor va ser el d'història d'Espanya, on vaig obtenir un 8,5. Sempre em quedarà la incògnita de si hagués estat millor fer la prova de filosofia...

- Però veient el resultat final deus estar satisfet...

Sí, molt!

- Quin batxillerat has fet?

El científic però no el pur. Era una modalitat especial perquè enlloc de biologia feia dibuix tècnic.

- Quina carrera estudiaràs?

Demà mateix em matriculo a Enginyeria Industrial a la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC). Tenia molt clar que la carrera que fes tindria una orientació tecnològica i que volia fer una enginyeria però no sabia si fer la Industrial, la de Telecomunicacions o la Física. Finalment he optat per la primera perquè des d'un punt de vista subjectiu era la que encaixava més amb la meva vocació.

- On has estudiat?

L'ESO i el Batxillerat a l'Escola Sant Nicolau, la primària a l'Escola i el parvulari a França perquè vaig viure els primers cinc anys de la meva vida a Toulusse. Vaig néixer a Barcelona però vam marxar allà perquè el meu pare és francès i hi treballava. L'any 2004 ens vam traslladar a Sabadell.

- Així doncs, parles francès?

Sí, és l'idioma que utilitzo per comunicar-me amb el meu pare i tot i que la part escrita és una assignatura pendent, l'oral la tinc.

- Has hagut de treballar molt dur per obtenir aquests resultats?

No ha estat cosa d'un curs. Sempre he volgut treballar bastant, des de primària. És una cosa que van ensenyar-me els meus pares i sempre he volgut mantenir aquest perfeccionisme per dir-ho d'alguna manera.

- Quines aficions tens més enllà dels estudis?

Llegir, viatjar i el món de l'automoció, d'aquí que hagi escollit Enginyeria Industrial.

- Quins plans tens per aquest estiu? Descansaràs?

No del tot, m'estic traient el carnet de conduir. Així doncs, encara em queda un llibre més abans de poder fer vacances!