Els treballadors d'ABB rebran 48 dies per any treballat en el seu acomiadament

La firma planteja acomiadar 50 persones al centre vallesà | Es tracta d’un procés de transformació a escala internacional on el centre vallesà surt molt malparat

El centre d'ABB a Sant Quirze del Vallès
El centre d'ABB a Sant Quirze del Vallès | ABB
Redacció
11 de juliol del 2016
Actualitzat a les 11:55h
Els sindicats i la direcció de la multinacional ABB han arribat a un acord per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que suposarà l'acomiadament de 50 persones a la planta de Sant Quirze del Vallès. Segons ha explicat a l'ACN el secretari estatal de Béns d'Equip de CCOO de Industria, Gerardo Cortijo, durant la negociació s'ha aconseguit rebaixar la xifra total d'acomiadats a nivell estatal de 120 a 110 persones.

Les condicions inclouen una indemnització de 48 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats i una paga lineal de 4.000 euros. D'altra banda, s'estableix un pla de prejubilacions a partir dels 55 anys que contempli com a mínim el 74% del salari regulador, així com la possibilitat per als menors de 50 anys d'acollir-se voluntàriament a l'expedient. Tant les prejubilacions com la voluntarietat eren dues de les principals reclamacions dels sindicats.

Les assemblees de les diverses plantes han celebrat assembles per ratificar o no l'ERO. En el cas de Sant Quirze, d'un cens de 396 treballadors, 274 han votat a favor de l'acord, 101 s'han abstingut i 19 hi han votat en contra, segons han explicat fonts sindicals.

Cortijo ha afirmat que, en primer lloc, valoren "negativament" que s'apliqui un ERO a les plantes de la companyia però, d'altra banda, ha destacat que s'han aconseguit unes indemnitzacions "per sobre dels mínims que marca la llei". 

Les primeres sortides de l'empresa estan previstes per a finals de setembre. Ara el que es farà és obrir el termini per tal que aquella gent que es vulgui acollir voluntàriament a l'ERO o faci, així com també aquells majors de 55 anys que vulguin perjubilar-se. L'acord preveu que com a mínim hi haurà 33 prejubilacions.