Detinguts sis homes especialistes en el cultiu de marihuana al Vallès

L’operació va permetre intervenir 3.300 plantes distribuïdes en tres naus industrials de Sabadell

Plantació de marihuana en una nau de Sabadell
Plantació de marihuana en una nau de Sabadell | Mossos
Redacció
11 de juliol del 2016
Actualitzat a les 11:07h

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 7 de juliol sis components d'un grup criminal organitzat i especialitzat en el cultiu de marihuana. Tenen edats compreses entre els 26 i 38 anys, són de nacionalitat espanyola i veïns de Terrassa, i entre els detinguts hi ha el cap del grup criminal. Els detinguts disposaven de tres naus industrials que estaven perfectament equipades pel cultiu i l’emmagatzematge de marihuana.
 
La investigació va iniciar el maig arran de les queixes rebudes per part de veïns i treballadors propers a la zona on es trobava una de les naus, per la forta olor característica de la marihuana. Les primeres comprovacions realitzades van fer sospitar que a l’interior de la nau s’estaria cultivant aquesta substància. La investigació també els va permetre identificar els components del grup i comprovar que disposaven de dues naus industrials més a Sabadell també destinades al mateix ús.
 
Davant aquests indicis els agents van sol·licitar el Jutjat d’instrucció Núm.3 de Sabadell l’entrada i perquisició a les tres naus. Un cop aprovades es van dur a terme el passat dia 6 de juliol.
 
Com a resultat dels escorcolls de les naus es van intervenir un total de 3.300 plantes de marihuana en avançat estat de creixement i floració, 200 focus de llum, aparells per elaborar substàncies derivades de la marihuana i 2.500 euros en efectiu.
  
Els investigadors també han pogut constatar que els integrants del grup criminal  regentaven una associació cannàbica de nova creació a Sabadell, des d’on es distribuiria part de la producció cultivada a les naus..
 
Els detinguts van passar a disposició judicial ahir divendres 8 de juliol i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.