Es lliuren 23 noves claus d'habitatges a Arraona - Merinals

Es tracta d'una restructuració d'aquest espai altament degradat de Sabadell | L'acte s'ha fet aquest dijous al barri de Merinals amb la participació de l'alcalde i la consellera de Governació

Acte de lliurament de les claus
Acte de lliurament de les claus | Generalitat de Catalunya
Redacció
08 de juliol del 2016
Actualitzat a les 10:34h
Aquest dijous s'han lliurat les claus dels 23 habitatges nous corresponents a la sisena fase de remodelació dels pisos d'Arraona, al barri de Merinals de Sabadell. Es tracta d'una remodelació necessària davant d'un espai amb avançat estat de degradació, i que suposava una llarga reivindicació per part del veïnat.
 
L'acte l'ha presidit la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez. Els pisos els ha construït l’Institut Català del Sòl, han estat finançats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per un import de 2,26 milions d’euros, i estan situats al carrer de Fuerteventura, cantonada amb el carrer de l’Argentina.
 
Dels 23 habitatges lliurats, n’hi ha un que està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i tots tenen tres dormitoris, en una superfície útil a l’entorn dels 75 metres quadrats. Amb aquests, ja són 495 els pisos que s’han entregat dins el procés de remodelació del barri.
  
"Els 23 pisos lliurats avui són una molt bona notícia per al barri i per a Sabadell, però sobretot estem molt satisfets d’entrar en aquesta etapa final, que haurà d’acabar el 2018 amb tots els pisos lliurats”, ha assenyalat Juli Fernàndez. L’alcalde també ha demanat “celeritat en l’enderrocament dels pisos que a partir d’avui queden buits, per tal d’evitar degradacions o espais d’incivisme no desitjats”.

El batlle ha fet esment de l’efecte que aquests noves construccions tenen sobre el territori: “Aquesta dignificació del barri, també té efecte sobre tota la ciutat, ja que ens permet planificar integrant els Merinals amb la zona de Can Gambús”.

Pel seu cantó, Borràs ha destacat la feina feta en aquest àmbit: "El Govern ha volgut ser molt seriós i molt positiu a l’hora d’intervenir i no només perquè fossin uns habitatges d’alta qualitat, sinó perquè també ho fos l’entorn”. És per això que ha remarcat el compromís del Govern, "ferm des del primer dia fins al darrer i, tot i que les obres segurament han anat més lentes per les dificultats econòmiques, no hi ha hagut aturades". 

600 habitatges nous al barri
 
El procés de remodelació d’Arraona - Merinals a Sabadell preveu la substitució d’aproximadament 600 habitatges del barri afectats per patologies estructurals. Fins ara s’han construït 520 habitatges i se n’estan construint 44 més. Pel que fa als blocs afectats, ja s’han enderrocat 492 habitatges i està previst enderrocar-ne properament 30 més; restaran encara pendents d’enderroc, a l’espera d’acabar els nous habitatges, altres dos blocs amb un total de 70 habitatges.
 
El passat 16 de juny es van iniciar les obres d’urbanització de la resta de l’entorn dels blocs 7 i 8, amb un pressupost de 360.000 euros i una durada prevista de sis mesos.