pobresa energètica

Sabadell no tallarà l'aigua a cap veí sense recursos

Ajuntament i Aigües Sabadell signen un conveni per evitar que ningú a la ciutat no es quedi sense servei | Es tracta d’una peça més per aplicar la llei 24/2015 a la ciutat

per Redacció , 7 de juliol de 2016 a les 13:22 |
El conveni s'ha signat aquest dijous a l'Ajuntament de Sabadell | Juanma Peláez
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sabadell i la companyia Aigües Sabadell han signat aquest migdia el conveni que permetrà que cap família de la ciutat en situació de vulnerabilitat es quedi sense servei d’aigua. Es tracta d’una iniciativa que suposa l’aplicació de la llei 24/2015, que ha estat possible per la implicació de les dues parts i gràcies a la participació en un 20% del consistori en la companyia.
 

Si bé fins ara en casos de vulnerabilitat la companyia assumia el cost del cànon de l’aigua i l’IVA de les factures, ara s’assumeix el 100% del cost total a partir dels informes previs de Serveis Socials. Amb tot, el conveni compta amb uns 123.500 euros d’aportació del Fons de Solidaritat (d’on sortirà l‘import de la factura i que l’any passat comptava amb una partida de 91.000 euros), 18.000 per a la Cooperació Internacional, 12.500 per a la Festa Major i 9.000 per a projectes esportius i culturals.
 

En total es tracta d’un increment de 40.000 euros respecte 2015, que situa la xifra en 163.000 euros. “Es demana un compromís amb la societat, que no ve per obligació de llei, sinó per una convicció de la nostra companyia que va més enllà de la legislació”, assegura Enric Blasco, president d’Aigües Sabadell.
 
“Hem negociat i treballat intensament, i avui hem arribat a assolir els objectius que compartíem, donar compliment a l’obligació legal de la llei 24/2015, i això és important que hi posem èmfasi, permet que davant qualsevol situació de vulnerabilitat puguem certificar aquesta situació”, ha expressat l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez.

 

Participació