El PP vol que es facin enquestes a les escoles per valorar el grau de satisfacció de l'elecció

El regidor portaveu del PP assegura que la rigidesa del sistema de punts i la zonificació escolar fa que molts pares no triïn el centre escolar segons les seves preferències

Redacció
05 de juliol del 2016
Després d'analitzar les dades de preinscripció escolar per la matriculació de primària i secundària als centres públics i concertats de Sabadell, el PP afirma que hi ha moltes famílies que no han escollit l'escola d'acord amb les seves preferències, sinó tenint en compte les possibilitats d'entrar-hi tenint en compte la puntuació assignada. Per tot plegat la formació demana a la regidoria d'Educació que dugui a terme una enquesta per valorar el "grau de satisfacció dels pares" i que aquestes dades es transmetin al Consell escolar i al Departament d'Ensenyament. 

El regidor portaveu del PP, Esteban Gesa, afirma que el 94,3% dels alumnes han estat assignats en els centres escollits en primer lloc, un 1,9% en segona opció i un 2,4% en cap dels dos primers escollits. Amb tot, assegura que si s'analitzen les dades segons àrees territorials o per centres escolars es detecten problemes. "A les escoles del centre 45 alumnes han quedat fora de la seva primera i segona opció en el cas de l'oferta de P-3, o 18 alumnes a la zona de Can llong no han pogut entrar a l'escola triada", comenta Gesa que també adverteix que hi ha escoles que han deixat 20 places lliures a P-3 i fins a 40 sense cobrir en cas de secundària. 

"La rigidesa del sistema de punts i la zonificació escolar fa que molts pares no escullin el centre segons les seves preferències, sinó tenint en compte les possibilitats d'entrar segons els punts assignats", comenta el regidor que assegura que hi ha diferències entre l'oferta i la demanda. 

Per resoldre el problema, el PP demana que a l'inici del proper curs, la regidoria d'Educació elebaori una enquesta que valori la veritable satisfacció dels pares en l'adjudicació del centre educatiu i que se'ls pregunti si en cas de no estar limitats pel sistema de punts si haguessin escollit aquella opció". 

En aquesta línia Gesa proposa que els resultats d'aquesta enquesta es reportin al Consell Escolar i al Departament d'Ensenyament de la Generalitat perquè puguin analitzar-se.