Els primers trens dels FGC circulen avui en proves fins el Passeig

Els testos duraran dos dies | L'entrada en servei del nou ramal fins el centre serà al setembre

Interior de la futura estació de la Plaça Major
Interior de la futura estació de la Plaça Major | Juanma Peláez
Redacció
05 de juliol del 2016
Els Ferrocarrils de la Generalitat inicien aquest dimarts les proves de circulació fins el Passeig de la Plaça Major de Sabadell. Segons ha pogut saber NacióSabadell, els testos comencen avui i duraran un parell de dies, un trajecte que es farà sense passatgers ni públic.

Aquest dilluns NacióSabadell avançava que les primeres proves es farien aquest mateix mes de juliol, tot i que no s'havia especificat quan es començarien a fer. Ara s'ha sabut que serà aquest mateix dimarts, i que les comprovacions de circulació es faran durant el dia d'avui i el de demà.
 
L’entrada en funcionament de l’ampliació de la línia només es farà, però, amb les dues primeres parades, Sabadell Estació i Passeig de la Plaça Major, mentre que la resta es connectaran al 2017. Per aquest motiu, en les properes setmanes es començarà a fer circular trens amb la mirada posada a l'estrena del primer tram, previst pels volts de la Festa Major.
 
L’obertura de les dues estacions suposaran una millora mínima pel que fa a l’activació del servei. Al barri de Gràcia-Can Feu suposarà la renovació de l’estació, mentre que al centre implica moure Sabadell Rambla uns metres amunt, fins el Passeig de la Plaça Major. En aquest punt, l’estació millora en infraestructura, dotant la parada d’una andana amb via a cada banda.