​Telefónica torna a generar les queixes dels usuaris per una nova pujada de preus

L'operadora incrementa les tarifes de Movistar Fusión+, a canvi de més partits de futbol

Redacció
04 de juliol del 2016
FACUA-Consumidores en Acción ampliarà la demanda que té interposada als tribunals contra Telefónica des de juny de 2015, amb motiu de la nova pujada de tarifes que acaba d'anunciar la companyia per als seus paquets Movistar Fusión+. En concret, el preu ha pujat des d'aquest aquest diumenge entre 2 i 5 euros, segons la modalitat.

L'associació ja va presentar el passat mes de gener un escrit d'ampliació de fets al Jutjat del Mercantil número 8 de Madrid, que tramita la demanda col·lectiva, després de la pujada de 5 euros mensuals que la companyia va començar a aplicar el maig de 2015. Després d'aquest increment, Telefónica en va anunciar un altre de 3 euros al gener d'aquest any, al qual s'ha de sumar aquest darrer. En total, això suposa que els usuaris comencin a pagar fins a 13 euros més pels seus contractes del que van abonar fa un any.

Telefónica argumenta aquesta pujada perquè inclourà (de manera obligatòria) un paquet de partits de futbol als clients que tingui contractat Movistar Fusión+: vuit partits de lliga i tota la Copa del Rei. Els que tinguin contractat la  modalitat del paquet de 300 megues, hauran de pagar 5 euros més, fins als 85 euros mensuals, però amb l'avantatge que rebran també de manera gratuïta els partits de futbol de la Champions i l'Europa League, a més dels esmentats de lliga i Copa.

Movistar assegura que els clients que no acceptin les noves condicions podran canviar-se a altres modalitats de Fusión. No obstant, FACUA alerta que, en alguns casos, aquesta maniobra genera per al client automàticament una nova permanència, segons estipular l'operadora en les condicions generals dels paquets Fusión, “una pràctica il·legal”, segons alerta l'associació.