Sabadell, Castellar i Barberà sumen forces per una grua sense fins recaptatoris

Els tres municipis mancomunen el servei que comportarà un estalvi econòmic i actuarà sota demanda ciutadana o policial | Fins ara hi havia una quota mínima de vehicles que la grua havia de recollir

Sílvia Fuster, Juli Fernàndez i Ignasi Gimémez, en la presentació
Sílvia Fuster, Juli Fernàndez i Ignasi Gimémez, en la presentació | Juanma Peláez
Albert Segura
30 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:43h
Els Ajuntament de Sabadell, Castellar del Vallès i Barberà del Vallès han posat fil a l’agulla per mancomunar el servei de grua, que a Sabadell s’ha municipalitzat aquest mateix any. Es tracta d’un canvi de model que aposta per deixar de banda el concepte de recaptació que s’imposava fins ara, apostant per un servei a disposició de la ciutadania que funcionarà sota demanda explicita i amb l’acompanyament d’agents de les policies locals del municipi on actuï.
 
El nou servei entrarà en vigor aquest divendres 1 de juliol i comptarà de tres grues que donaran cobertura als tres municipis. “Hi ha un canvi en el model de gestió que hi havia fins ara, que estava enfocat a un nombre determinat diari de vehicles que havien d’entrar al dipòsit, i ara ho girem a un servei sota demanda”, ha explicat l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez.
 
De fet, fins ara existia una quota que defineix el model recaptatori que imperava en el servei de la grua i que obligava l’entrada d’uns 16 vehicles diaris al dipòsit municipal, en el cas de Sabadell, fet que suposa, a l’ordre de 140 euros cobrats per servei, un total de 2.240 euros diaris. I això sense comptar l’import de les sancions imposades.

Estalvi econòmic
 
El cost de licitació del servei és de 401.534 euros, repartits a parts proporcionals entre els tres municipis d’acord amb el seu volum poblacional. Per a la ciutat de Sabadell suposa un estalvi de 166.000 euros, mentre que en el cas de Barberà és del 50%.
 
El servei comptarà amb una base a Sabadell, a Can Marcet, on es trobaran les tres grues, que es mouran sota demanda. En cada cas, dos agents de la policia local de cada municipi on actuï acompanyarà els gruistes, donat que hauran de donar fe de la necessitat de retirar el vehicle.
 
“És un pas endavant en una bona pràctica, la de compartir serveis, que ens agradaria poder estendre a diferents ajuntaments de la comarca, la bona pràctica de la cooperació en municipis liderats per forces polítiques de diferents colors, i esperem que hi hagi nous serveis per a mancomunar”, ha assenyalat l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez. Aquesta esperança també l’ha materialitzat l’alcaldessa de Barberà, Sílvia Fuster, que ha assegurat que es tracta d’una “bona manera d’avançar en la cooperació entre ciutats veïnes”.