La Sandvitxeria i Loremar guanyen el DesTapa't Sabadell 2016

Es tracta de la cinquena edició de la cita | Enguany s'han servit 38.000 plats

Els guanyadors del DesTapa't amb el president del Gremi d'Hosteleria, Jordi Roca
Els guanyadors del DesTapa't amb el president del Gremi d'Hosteleria, Jordi Roca | Norma Vidal
Norma Vidal
29 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:47h
L'establiment La Sandvitxeria ha tornat a guanyar el concurs popular del DesTapa't Sabadell amb 238 vots i Loremar s'ha imposat en la categoria tècnica que atorga Estrella Damm. Així ho han anunciat aquest dimarts els responsables del Gremi de Restauració de Sabadell en un acte que s'ha celebrat a la seu del carrer Horta Novella. Aquest any el DesTapa't ha servit més de 38.000 plats, una xifra que ha superat totes les expectatives previstes i que els responsables del Gremi d'Hosteleria de Sabadell han qualificat “d'autèntic èxit”.

Per quart any La Sandvitxeria s'ha convertit en el gran vencedor del DesTapa't i ho ha fet amb la seva proposta Petit Plaer, una Hamburguesa de vedella amb mousse de bolets a l'oporto i ceba caramel·litzada amb base de rúcula. “És la quarta vegada i estem molt satisfets”, ha assegurat un dels responsables de l'establiment, Jordi Melis, que ha indicat que la clau del seu èxit està en apostar per la innovació tot cercant plats que puguin agradar a tothom.

Per la seva banda, els responsables de Loremar han comentat que la tapa que els ha permès proclamar-se vencedors del premi tècnic que atorga Estrella Damm era Musclo tigre amb salsa holandesa i pa de pessic aeri de plàncton marí. En aquest cas el jurat es basa en l'originalitat i la presentació. “Estem molt contents i l'objectiu és intentar repetir l'any vinent”, ha apuntat Xavier Pelegrín, propietari de Loremar.

Les dues tapes guanyadores de la ruta seran candidates a participar en el concurs anual de la Tapa de l'Any que enguany assoleix la seva tercera edició. Aquest esdeveniment gastronòmic busca la millor creació entre totes les tapes presentades a les diferents rutes de tapes que organitza Estrella Damm. La final tindrà lloc a Sitges.

Per la seva banda, el president del Gremi d'Hosteleria, Jordi Roca, ha posat en valor la importància del DesTapa't i ha explicat que aquesta proposta atrau molta gent a Sabadell i serveix per generar activitat econòmica i fer de la ciutat un pol d'atracció de la zona.

Aquesta ruta gastronòmica va celebrar-se entre el 28 d'abril i el 9 de maig i va comptar amb 41 establiments participants i 38.000 tapes servides. “Estem supercontents perquè no esperàvem aquest èxit”, ha valorat el president del Gremi.