Sabadell vol que la Generalitat recuperi la gestió d'Aigües Ter - Llobregat

La Junta de Portaveus ha donat llum verda a una proposta en aquesta direcció | Plantegen crear una empresa pública amb aquest objectiu

Redacció
28 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:25h
La Junta de Portaveus ha donat llum verda a una proposta per instar la Generalitat que recuperi la gestió de l'empresa d'abastament d'aigua Aigües Ter-Llobregat. El text ha tirat endavant amb els vots a favor d'Unitat pel Canvi, PSC, La Crida, C's i Guanyem Sabadell. ERC, CiU i el PP s'han abstingut

La proposició planteja instar el Parlament i el Govern català a determinar els sistemes d'abastament i sanejament d'aigua en alta "com a béns comuns i com a un servei que atén un Dret Humà essencial per a la vida, per tant com a estructures d'Estat no objecte d'afany de lucre i, pertant, no privatitzables". 

Alhora demana al Govern que retiri els recursos contra les sentències del TSJC d’anul∙lar la concessió de gestió a Acciona sobre ATL i a recuperar de forma immediata tot el que suposa la gestió del sistema ATL i crear una empresa pública per a la seva gestió o que resti integrada dins l’Agència Catalana de l’Aigua de manera transitòria.  

En aquesta mateixa línia vol que la Generalitat insti aquesta nova empresa pública a crear un reglament que contempli els espais necessaris de participació ciutadana que facilitin els mecanismes imprescindibles de transparència, control municipal i també de control ciutadà i que empri tots els recursos legals que estiguin al seu abast per a penalitzar totes les irregularitats detectades per l'Oficina Antifrau de Catalunya. També planteja que es faci públic el calendari de la recuperació de la gestió pública d'ATL. 7.