Un total de 152.377 sabadellencs estan cridats a les urnes aquest diumenge

La ciutat disposarà de 57 col·legis electorals | S'habilitarà un nou col·legi electoral a la Biblioteca del Sud

Redacció
26 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:25h
Imatge d'un elector dipositant el vot a la urna
Imatge d'un elector dipositant el vot a la urna | Juanma Peláez
Un total de 152.377 sabadellencs estan cridats a les urnes aquest diumenge per prendre part en la nova convocatòria de les eleccions espanyoles. Segons dades municipals, la ciutat disposarà de 57 col·legis electorals repartits pels diferents barris de la ciutat on els sabadellencs podran votar sobre la nova composició del Congrés i el Senat. Així mateix hi haurà 225 meses i i 128 representants de l’Administració, encarregats de transmetre les dades de participació i escrutini a la central de recollida de dades.  Com a novetat, per a aquestes eleccions hi ha un canvi de col·legi electoral i, les persones que votaven a La Immaculada, podran votar a la Biblioteca del Sud. 

Amb motiu de la celebració d'aquests comicis l’Ajuntament habilitarà al Casal Pere Quart un dispositiu especial que comptarà amb una oficina de coordinació electoral, per garantir tant el funcionament dels equips informàtics, aplicacions de gestió i el funcionament del web electoral, com també, un altre d’atenció als electors. En aquest cas, el servei s’encarregarà de donar suport tant als membres de les meses electorals com als ciutadans i ciutadanes sobre el cens electoral o ubicació del col·legi electoral, informant tant per telèfon al 93 726 42 11 com presencialment al mateix Casal. L’horari, tant de l’atenció telefònica com presencial, serà de les 08:00 hores del matí a les 08:00 hores.  

Per facilitar que les persones amb problemes de salut o mobilitat reduïda puguin exercir el seu dret a vot, l'Ajuntament habilitarà un servei de transport a càrrec de la Creu Roja. El desenvolupament de la jornada electoral, els resultats i altres dades d’interès, com avenços de participació, consulta de col·legi i mesa assignada o consulta de cens, es podrà seguir a través del web municipal o a través del telèfon mòbils amb connexió a Internet.