Prop de 300 persones participen en el cap de setmana Benvinguts a Pagès

Els horts de Can Salas, La Granja la Roca i la Masia Ca n’Oliveró han pogut apropar la feina que fan i els seus productes

Imatge d'una de les zones de cultiu del Vallès Occidental.
Imatge d'una de les zones de cultiu del Vallès Occidental. | Consell Comarcal
Redacció
22 de juny del 2016
El cap de setmana Benvinguts a Pagès ha portat prop de 300 visites a les tres explotacions del Vallès occidental que han obert les seves portes. Els horts de Can Salas, La Granja la Roca i la Masia Ca n’Oliveró han pogut, d’aquesta manera, apropar la feina que fan i els seus productes al públic. D’altra banda, els restaurants de la comarca que han participat a la proposta han servit 167 menús específics de Benvinguts a Pagès, amb productes de proximitat.
 
El Benvinguts a Pagès ha permès veure com i on es produeixen els aliments que arriben a taula, saber com treballen els pagesos, descobrir els productes de temporada, visitar hortes, vinyes, oliveres, granges, ramats, productors de mel o de sidra... Ha estat un cap de setmana de portes obertes a unes 150 explotacions agràries i ramaderes arreu de Catalunya, amb la complicitat d’uns 200 restaurants i uns 250 allotjaments.
 
El Vallès Occidental també hi ha participat, amb la coordinació del Consorci de Turisme, i amb la implicació de Terrassa Gastronòmica. S’han adherit al projecte les explotacions Els Horts de Can Salas, Granja La Roca i Masia Ca N’Oliveró; els restaurants Garbí, Ca l’Esteve, Cal Pupinet, Capicua, Restaurant Can Feu, Braseria Noemí, Cafè Teatre Bar Restaurant de Tapes, Dot Cafè Restaurant-La Terrassa del Parc de Sant Jordi, El Cafè de l’Aula, El Cel de les Oques, El Cultural Cafeteria, El Vapor Gastronòmic, La Cuina d’en Brichs, La Fàbrica 1909 Vins i Platets, La Terrassa del Museu, La Torreta, La Venta Restaurant i Tapes, Mesón Las Forcas, Món Cuina Evocativa-Hotel Don Cándido, Restaurant Capritx, Restaurant Hostal del Fum, Sara Restaurant i Ristol Viladecavalls i els allotjaments 1900 Bed and Breakfast, Doubletree by Hilton La Mola Hotel i Hotel Don Cándido.
 
Benvinguts a pagès és una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on neix allò que mengem. A la majoria de comarques també es programen activitats complementàries, majoritàriament de caràcter lúdic i cultural.