Detenen a Sabadell dos homes que robaven en diverses poblacions

Un dels detinguts, que era menor d'edat, robava amb violència i intimidació a altres menors a plena llum del dia a Sabadell | El segon arrestat, amb 62 antecedent policials, va entrar a presó per robar en establiments comercials a Sabadell i Santa Perpètua de la Mogoda

Redacció
21 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:33h
Els Mossos d'Esquadra han detingut a Sabadell dos homes per cometre robatoris al Vallès Occidental. El primer era un jove menor d'edat que va ser detingut el 25 de maig a Sabadell relacionat amb un mínim de set robatoris violents a altres menors d'edat en plena llum del dia. El segon arrestat va ser detingut el 6 de juny per robar amb força en fins a tres establiments comercials a Sabadell i Santa Perpètua de la Mogoda, a més d'Esplugues de Llobregat.
 
En el cas del primer arrestat menor d'edat, els  mossos van tenir coneixement que entre el març i l'abril s'havien comès un seguit de robatoris amb violència i intimidació en una zona concreta de Sabadell. L'autor era un jove que actuava sol i que abordava principalment víctimes menors d'edat. Triava la víctima que li semblava més adient, la seguia i, finalment, quan arribaven a un lloc discret, s'hi abraonava escanyant-la i, mentre l'amenaçava, li robava els objectes que duia al damunt. Sobretot s'enduia objectes electrònics. 

Fruït de la investigació el jove va ser identificat i detingut el 25 de maig a Sabadell, i va passar a disposició de la Fiscalia de Menors en funcions de guàrdia de Barcelona el mateix dia 25 de maig. A dia d'avui la investigació continua oberta i no es descarta relacionar-lo amb més fets delictius.
 
En el segon cas, els investigadors van saber que entre el gener de 2015 i el maig de 2016 es van cometre tres robatoris amb força a les localitats d'Esplugues del Llobregat, Sabadell i Santa Perpètua de la Mogoda. Amb els indicis obtinguts en el procés d'investigació, els agents van relacionar una mateixa persona amb tots els fets i, gràcies a unes imatges obtingudes, van identificar l'autor. Finalment, els agents van detenir l'home el 7 de juny a Sabadell.
 
L'home té 62 antecedents per fets similars, molts també a la zona de Sabadell i Santa Perpètua de la Mogoda. Per aquest motiu, els investigadors no descarten poder relacionar-lo amb més fets delictius. L'arrestat va passar a disposició judicial el 8 de juny i el jutge va decretar-ne l'ingrés a presó.