Darrera visita teatralitzada a la seu modernista de l'Antiga Caixa Sabadell

Més de 300 persones han gaudit d'aquesta activitat que es va iniciar al mes de febrer en el marc del centenari de l'entitat

Visita modernista teatralitzada a Caixa Sabadell.
Visita modernista teatralitzada a Caixa Sabadell. | Juanma Peláez
Redacció
26 de juny del 2016
El passat 5 de febrer va fer 100 anys que la Caixa d'Estalvis de Sabadell es va instal·lar a l'edifici del carrer Gràcia, 17 de Sabadell, el qual va ser encarregat a l'arquitecte Jeroni Martorell Terrats, que casualment pot viatjar en el temps per explicar tots aquells aspectes arquitectònics, simbòlics i curiositats de la construcció d'aquest edifici, referència del modernisme a Sabadell. Aquest és l'argument de les visites teatralizades que des del passat mes de febrer duu a terme l'entitat. Aquest diumenge es fa la darrera sessió de la proposta que ha reunit a més de 300 espectadors.

En el viatge l'acompanyen el matrimoni Ponsà, representants de la burgesia sabadellenca de principis del segle XX i que també faran la seva aportació explicant tots aquells aspectes socials i econòmics que van acompanyar la industrialització i l'arribada del modernisme a la ciutat.

L'arquitecte, però, està molt sorprès pels canvis produïts en l'edifici que ell mateix va dissenyar. Hi ha coses que no acaba d'entendre. La façana està igual, així com el saló modernista; però les oficines i el Pati Turull estan molt canviats. Al llarg de la visita anirà desvetllant aquests canvis que va trobant respecte el disseny que va fer fa un segle.

També es trobaran amb un historiador entre el públic que animarà els visitants a participar activament de la visita i ajudarà a aquests personatges que han vingut del passat actualitzant la informació en funció dels canvis que ha sofert l'edifici i la societat sabadellenca en aquests 100 anys.