​Una seixantena d'alumnes de Sabadell participen en el Campus Ítaca

L'objectiu és potenciar que l’alumnat continuï estudiant

per Redacció, 20 de juny de 2016 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un total de 60 alumnes de Sabadell, procedents de 12 instituts de la ciutat (tots els instituts que tenen tercer d’ESO), participaran aquest estiu en el Campus Ítaca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), per acostar-se i tenir un primer contacte amb els diferents àmbits i especialitats que ofereix aquest centre universitari. Això serà possible gràcies a l’acord entre la Fundació Autònoma Solidària (FAS), que gestiona el projecte, i l’Ajuntament de Sabadell i comptant també amb la necessària implicació dels centres educatius participants.

Segons el conveni, l’Ajuntament aportarà un total de 9.300 euros per a la participació d’aquests nois i noies. Adreçat a joves que han finalitzat 3r d’ESO, el Campus Ítaca vol estimular els alumnes a continuar estudiant després de l’educació secundària. Així mateix, es facilita un espai de convivència entre estudiants d’entorns socials diversos i es potencia l’ús del català com a vehicle de comunicació.


L’acord entre l’Ajuntament i la FAS suposa un increment tant dels alumnes com dels centres educatius de la ciutat que prenen part en el projecte, així com també de l’aportació municipal. Així, aquest 2016 els alumnes participants passen dels 48 de l’any passat als 60 actuals i el nombre d’instituts passa de 8 fins als 12, i s’arriba així a tots els instituts públics de Sabadell amb alumnes de tercer de secundària i que són l’Agustí Serra, Arraona, Ferran Casablancas, Joan Oliver, Jonqueres, Pau Vila, Ribot i Serra, Vallès, Escola Industrial, Sabadell, Miquel Crusafont i Les Termes. Cada centre enviarà cinc alumnes al programa, escollits segons uns criteris de baremació en què, entre altres conceptes, es té en compte la situació socioeconòmica i també els resultats acadèmics.

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha explicat que aquesta mena de projectes són "una prioritat" pel nou govern i ha dit que amb aquests campus el consistori vol "acostar el món universitari a nois i noies poc motivats o bé amb entorns socialment desafavorits, per estimular la seva motivació". Així mateix ha destacat el fet que enguany s'hagin incrementat els recursos per a aquest projecte, "la qual cosa ha fet possible augmentar el nombre de places i de centres".


Els alumnes prendran part al Campus Ítaca distribuïts en dos torns: el primer del 27 de juny al 5 de juliol i un segon del 6 al 14 de juliol. Pel que fa a les activitats, i per afavorir la participació, es presenten en un format que resulti atractiu per als estudiants, s’inclouen en contextos d’actualitat molt propers a ells i s’intenta que en cadascuna de les propostes l’alumnat hagi de posar en pràctica metodologies de recerca o investigació per confirmar o desestimar hipòtesis inicials, alhora que es promou el treball cooperatiu, el diàleg i la reflexió. En aquest marc es plantegen debats, tallers, jocs socialitzadors i activitats físicoesportives

 

Participació