Polinyà posa a l'abast dels ciutadans la informació pressupostària

L’Ajuntament, amb el suport de la Fundació Civio, posa en marxa la plataforma Polinya.dondevanmisimpuestos.es | Les dades pressupostàries s’actualitzaran trimestralment i es podran consultar de manera senzilla i molt visual

Redacció
20 de juny del 2016
L’Ajuntament de Polinyà ha fet un pas endavant per a millorar la seva relació amb la ciutadania i comunicar millor com gestiona els seus recursos públics. L'executiu local ha creat la plataforma Polinya.dondevanmisimpuestos.es, una iniciativa de transparència realitzada amb el suport de la Fundació Civio perquè els ciutadans puguin consultar de forma visual, senzilla i transparent com es distribueixen els pressupostos municipals, d'on procedeixen els ingressos del consistori, quines són les polítiques de despesa i a què es dedica cada euro de la corporació.

Els veïns de Polinyà ja poden consultar la informació pressupostària dels anys 2014, 2015 i 2016. Aquesta iniciativa mostra la realitat dels ingressos i despeses tant a la fase de planificació pressupostària com en la d’execució – el que es gasta realment – amb dades actualitzades trimestralment, fàcilment comparables i seguint els millors estàndards internacionals. Així, qualsevol veí del municipi podrà consultar i entendre els comptes relatius a programes de despesa detallats, com la neteja viària, l’enllumenat públic o la partida destinada a la celebració de les festes populars.

L’Ajuntament de Polinyà i la Fundació Civio han col·laborat en la posada en marxa d’aquest projecte per a aconseguir que la informació sigui fàcilment comprensible tant per a persones sense coneixements pressupostaris previs com per a aquells que desitgin aprofundir en què es gasta i com es gasta amb només un parell de clics. Amb un menú de navegació molt intuïtiu o fent servir el cercador, els polinyanencs trobaran partides des despesa molt concretes, fins i tot sense saber prèviament a quin programa pressupostari pertanyen.

Els ciutadans de Polinyà podran conèixer quins són els proveïdors municipals, quins serveis es contracten i, el més important, a quines empreses. En la secció de Despeses i pagaments es mostra, a nivell de factura i amb dades que seran actualitzades trimestralment, els pagaments realitzats tant per àrea com per proveïdor durant els anys 2014, 2015 i 2016.

La web també incorpora la secció El que tu aportes, una calculadora que mostra com es distribueix de forma aproximada la carga fiscal que aporta cada contribuent segons paràmetres com el tipus d’immoble del qual és propietari, la zona de residència, el tipus de vehicle i diverses bonificacions.