política municipal

CDC retreu al govern de Sabadell que segueixi pagant els impostos a Madrid

Els nacionalistes recorden que l’executiu es va comprometre a fer-ho a l’Agència Tributària Catalana

per Albert Segura, Sabadell | 17 de juny de 2016 a les 12:44 |
Carles Rossinyol ensenyant la resposta del govern de Sabadell | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els regidors de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a l’Ajuntament de Sabadell retreuen al govern local que segueixi pagant els impostos a Madrid, quan es va comprometre a fer-ho amb l’Agència Tributària Catalana. Els convergents han traslladat una pregunta a l’executiu en aquesta línia, i asseguren que han rebut una “resposta decebedora”.
 

“Sabadell havia d’assumir la sobirania fiscal i ingressar IRPF i IVA, en la mesura que n’hi hagi, a l’Agència Tributària Catalana, però ens diuen que les gestions que s’estan fent són la negociació d’un conveni amb la Generalitat, gestionar la finestreta única i un intercanvi d’informació, coses que ja es feien en el mandat anterior”, assegura el portaveu de al formació, Carles Rossinyol.
 

És per això que retreu a les forces de govern, i sobretot a la de l’alcalde, juli Fernàndez (ERC), aquesta situació: “ERC s’omple la boca parlant de dignitat de país, però a Sabadell, on té l’alcaldia més important de Catalunya, estan pagant els impostos a Madrid”, lamenta.
 
En aquest sentit, considera que tenint en compte que és ERC qui gestiona les finances al Govern de la Generalitat, el tràmit hauria de ser senzill. Amb tot, ha anunciat que instaran per escrit a l’alcalde perquè doni compliment als termes que estaven aprovats en la moció que es va presentar al ple municipal el 29 d’octubre de 2015.

 

Participació