Localitzen trampes il·legals d'ocells a Polinyà

La Policia Local ha recuperat els animals i els ha lliurat per a guarir-los

Un agent de la Policia Local amb els ocells
Un agent de la Policia Local amb els ocells | Policia Local de Polinyà
Redacció
17 de juny del 2016
Actualitzat a les 8:08h
Agents de la Policia Local de Polinyà han localitzat trampes per caçar ocells de manera il·legal en aquest municipi. L'avís s'ha rebut aquest dimecres, en què s'alertava de la presència d'ocells atrapats amb vesc, una pràctica de caça prohibida per la normativa vigent europea (Directiva 79/409/CEE relativa a la conservació de les aus silvestres) per ser un procediment no selectiu.

Aquest mètode s’utilitza per a la caça d’ocells que després s’engabien com a ocells cantaires i per a la caça de tords, una espècie que es comercialitza i es menja, però en el parany cauen sovint altres aus, d’espècies protegides.

Quan els agents han arribat al lloc han trobat dos ocells, concretament dos gafarrons totalment enganxats amb vesc pel plomatge de l'ocell, fins al punt de veure's totalment impossibilitats per volar. Els agents han optat per rescatar els animals i no esperar el seu capturador, amb l'objectiu d'analitzar quin era el seu estat de salut.

Els ocells han estat lliurats al Centre de Protecció de Torreferrussa i les branquetes amb el vesc han estat dipositades a les dependències policials per a la seva destrucció.