L'OSV afronta la nova temporada amb un director diferent per a cada concert

Tot i que el nou director titular, James Ross, s'incorporarà al setembre de 2016, durant un temps seguirà combinant la seva feina a Estats Units amb el lideratge de la formació vallesana | El tret de sortida el donarà el mestre Víctor Pablo Pérez amb la Simfonia número 4 de Gustav Mahler

El president de l'OSV, Jordi Cos, durant la presentació de la nova temporada
El president de l'OSV, Jordi Cos, durant la presentació de la nova temporada | Juanma Peláez
Norma Vidal
16 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:25h
Sis concerts i sis directors diferents. Això és el que els seguidors de l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) podran veure la propera temporada i que respon a una decisió molt meditada que els músics de la formació, responsables de la mateixa, han volgut prendre. Així ho ha explicat a NacióSabadell el nou director titular de l'OSV, James Ross, que tot i que està previst que s'incorpori oficialment el mes de setembre d'enguay, només conduirà un dels concerts programats, ja que durant un temps compaginarà aquesta activitat amb la seva feina a la Universitat de Maryland, la Juilliard School de Nova York i la Jove Orquestra Nacional dels Estats Units.

"És tot un repte per als músics de l'Orquestra Simfònica del Vallès que han estat molt valents de voler optar aquesta temporada per aquesta fórmula", ha assegurat Ross que aquesta setmana es troba a Sabadell. Així, el músic, pedagog i director d'orquestra nord-americà té previst tornar a Sabadell el mes de setembre i el mes de març de 2016, quan s'estrenarà a Sabadell amb un concert dedicat a Frédéric Chopin, però que també inclourà l'Stabat Mater de Salvador Brotons i el conte La flor más grande del mundo, dins del projecte Mosaico de sonidos que els músics de l'OSV duen a terme amb persones amb discapacitat.  

Oficialment la temporada arrencarà el 14 d'octubre amb la Simfonia número 4 de Gustav Mahler, dirigida per Víctor Pablo Pérez. Posteriorment, el mes de novembre, Vicente Alberola conduirà l'espectacle Berstein a la ciutat, que recorrerà els Estats Units d'est a oest amb peces de John Williams, Aaron Coplond o Leonard Bernstein. 

Al desembre, el fins ara director de l'OSV, Rubén Gimeno, tornarà a casa per posar en escena el simfònic extraordinari dedicat a John Williams i els immortals del cinema. En aquest muntatge podran tornar-se a escoltar cançons de pel·lícules tan reconegudes com Star Wars, Juràssic Park o Pulp Fiction, entre d'altres. 
 

Imatge d'una actuació musical durant la presentació de la nova temporada. Foto: Juanma Peláez


Com es tradició, el primer concert de la temporada serà el Festival de Valsos i Danses que en aquesta ocasió estarà dirigit pel director nord-americà de residència parcial catalana, Arthur Post i comptarà amb una soprano de veu cristal·lina, Sara Blanch. 

Posarà el punt i final a la temporada un concert sobre l'amor i la mort amb la bella dorment de Txaikovski i una suite de la música de la pel·lícula Vértigo de Hitchcock, combinat amb un fragment de Tristà i Isolda de Wagner. Aquest espectacle estarà dirigit pel mestre Pedro Alcalde. 

4.512 espectadors

L'OSV ha tancat la temporada 2015-2016 amb 4.512 espectadors, el que suposa un increment del 10% respecte l'any anterior i un 65% respecte l'exercici de 2012-2013. Així mateix, l'ocupació també ha estat superior aquesta temporada, amb un 77%. Els abonaments també han crescut passant de 201 a 234.