Sabadell insisteix en el clam per acollir refugiats

Aquest dijous se celebra a la plaça Doctor Robert una concentració de diverses entitats en què es llegirà el manifest conjunt | Dilluns es presentarà l’informe anual de la situació de persones refugiades a tot l’Estat

Refugiats a la frontera amb Àustria
Refugiats a la frontera amb Àustria | Sergi Cámara
Redacció
15 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:30h
La ciutat de Sabadell se suma aquest dijous al clam per reclamar l’obertura de fronteres i l’acceptació dels refugiats que s’apleguen a les portes d’Europa escapant de la pobresa i la guerra. La plaça Doctor Robert serà aquest dijous escenari de l’acte a la ciutat, en què diverses entitats se sumaran a la Roda de la Pau de cada dijous, i on es llegirà un manifest del col·lectiu Stop Mare Mortum, on s’ha adherit la Plataforma Ciutadana de Suport a les Persones Refugiades.
 
“Si no fos per la pressió civil, les administracions no mourien fitxa, explica Josep Ramon Gímenez, membre de la Lliga dels Drets dels Pobles, que aquest migdia ha participat en la roda de premsa dels actes del Dia Mundial de les Persones Refugiades. En aquest sentit, els actes previstos aquest dijous i el proper dilluns a Sabadell han de servir per “denunciar què passa a nivell local, català i estatal, però també internacional, a la Unió Europea, amb unes polítiques restrictives”, explica la presidenta de l’entitat Escai, Rita Huybens.
 
Paral·lelament, dilluns es presentarà l’informe anual sobre la situació de les persones refugiades a l’Estat espanyol i a Europa, amb dades actualitzades de 2015.