Munté assegura que cal reforçar el procés amb la qüestió de confiança a Puigdemont

Incideix en què el repte segueix viu tot i l'entrebanc dels pressupostos

Neus Munté, en l'acte a Sabadell
Neus Munté, en l'acte a Sabadell | Xavi Segura
Xavi Segura
15 de juny del 2016
Actualitzat a les 0:07h
La vicepresidenta del govern de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté, assegura que el procés sobiranista segueix "viu" malgrat el conflicte amb la CUP pels pressupostos, però destaca la qüestió de confiança a Carles Puigdemont per "reforçar-lo". Munté ho ha explicat aquest dimarts en l'acte República Catalana. Model econòmic: reptes organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Sabadell a l'Espai Cultura de la Fundació Sabadell 1859, on també ha intervingut el diputat de Junts pel Sí Germà Bel.
 
"El procés està viu, sens dubte, la situació actual no li ha tret gas, però necessita consolidar-se i reforçar-se des de la majoria social amb l'esdeveniment que tindrà lloc la propera tardor, que és la qüestió de confiança al president Puigdemont", ha explicat Munté. En aquest sentit, la vicepresidenta ha reiterat que el full de ruta del Govern s'ha vist afectat per la pròrroga dels pressupostos, però que el procés sobiranista segueix "viu" amb la "possibilitat" i la "responsabilitat" de "enfortir" durant els propers mesos.
 
Munté també ha afirmat que l'executiu català continua treballant "a bon ritme" per complir amb el mandat del Parlament de Catalunya, i ha afirmat que en les eleccions del 26 de juny es podrà veure si el procés es veu reforçat. Així mateix, ha explicat que la independència és un "instrument" per millorar la "qualitat" i la participació democràtica que ara, assegura, "no es poden garantir", i ha instat a ampliar la base social independentista com l'única manera d'avançar.
 
"El referèndum unilateral no està en el nostre full de ruta, a la qual hem de ser fidels, però tot es pot parlar, encara que fem el que fem haurà de tenir una validació democràtica i homologada als ulls de tot el món", ha reiterat Munté.
De la mateixa manera, Munté ha assegurat que l'Estat espanyol és "terriblement proactiu" quan "tomba" lleis catalanes, i apel·la a abandonar "dogmes" en el debat dels pressupostos, mentre que creu que un hipotètic estat català haurà de decidir quanta sobirania "cedeix" a Europa.