Recullen firmes a Change.org per un examen d'Economia «extremadament difícil»

Estudiants de selectivitat consideren que el “desastre” ha estat “general” i demanen que s’actuï al respecte

Més de 32.000 estudiants realitzen les proves d'accés a la universitat
Més de 32.000 estudiants realitzen les proves d'accés a la universitat | Adrià Costa
ACN
15 de juny del 2016
Examinats de selectivitat han iniciat una campanya de recollida de signatures a través de la plataforma digital Change.org per denunciar que l’examen d’Economia ha estat “extremadament difícil”, segons es pot llegir al text que acompanya la petició. La recollida s’ha posat en marxa cap a dos quarts de quatre de la tarda, i en poc més de quatre hores ja havia superat les 7.700 signatures.

Al mateix text s’indica que la indignació dels estudiants ha estat “majúscula” i que “una gran majoria” dels alumnes estan d'acord que la prova era “extremadament difícil”. Per això, tenint en compte que el “desastre” ha estat “general”, els impulsors de la proposta creuen “oportú” que s'actuï al respecte.

A l’examen, entre d’altres, els alumnes havien de calcular el fons de maniobra i la ràtio de liquiditat d’una empresa fictícia, o elaborar el compte de pèrdues i guanys d’una altra. També es preguntaven conceptes teòrics com ara definir direcció estratègica o les diferències entre la diversificació horitzontal i la vertical.

Examen tranquil

Des de la Secretaria d’Universitats de la Generalitat la notícia ha vingut força de nou, segons s’ha expressat a l’ACN, atès que en les diferents consultes que s’han fet als tribunals en qüestió no s’ha informat de cap anomalia. Ben al contrari, s’ha destacat que l’examen ha transcorregut de manera tranquil·la i que no hi ha hagut més consultes del que és habitual, o queixes durant la prova com sí hi va haver fa tres anys amb l’examen de Matemàtiques, que es va acabar repetint de manera excepcional.

En aquest cas, des de la Generalitat s’indica que no hi ha res que pugui fer comparable aquesta situació a aquella, per la qual cosa es descarta completament que hi pugui haver mesures extraordinàries com aquella.