Detingut l'autor del llançament d'una ampolla que va ferir un Mosso en un acte a la UAB

Una baralla entre un grup feixista i un altre antifeixista va acabar amb un agent ferit | L'enganxada va passar al final d'una concentració de suport a Societat Civil Catalana | El grup feixista va repartir propaganda contra un centre okupat de Sabadell

Un jove d'estètica feixista pega una d'anifeixista amb un cinturó
Un jove d'estètica feixista pega una d'anifeixista amb un cinturó | Albert Segura
Redacció
14 de juny del 2016
Actualitzat a les 15:10h

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home, de 20 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor del llançament d'una ampolla de vidre que va ferir un agent del cos el passat 22 d’abril a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquell dia s'hi celebrava un acte de Societat Civil Catalana (SCC) al campus de Bellaterra, que va instal·lar un punt informatiu a la plaça d’accés situada a la Facultat d’Econòmiques, i que va provocar l'enfrontament de dos grups.
 
Com a conseqüència de l'acte, es va generar una protesta de diversos sindicats d’estudiants de la UAB, que criticaven la presència del col·lectiu al campus. A més, s'hi va concentrar un grup d'uns dotze joves d'estètica feixista que van generar molta tensió a banda i banda del cordó format per agents de seguretat de la mateixa universitat i agents dels Mossos d'Esquadra sense uniformar.
 

Grup feixista a la UAB Foto: NacióDigital


Per evitar aldarulls, es va optar per acompanyar aquest grup de dotze persones als afores de les instal·lacions universitàries, moment en què els dos grups es van apropar i es va generar una enganxada amb puntades, cops de puny i fins i tot cops de cinturó. Va ser llavors quan es va produir el llançament d'una ampolla de vidre per part d'un dels concentrats contraris a la convocatòria d’aquest acte, que va impactar al pòmul dret d'un mosso d’esquadra de paisà que formava part del dispositiu de seguretat.

Immediatament es va obrir una investigació per identificar i localitzar la persona que havia realitzat aquest llançament. Finalment, aquest dilluns, a les 13:50, a l’estació de Sants, es va detenir l’autor dels fets per un delicte de lesions i atemptat als agents de l’autoritat. Actualment l'agent lesionat està en tractament mèdic a causa dels problemes de visió a l'ull dret i mals de cap provocats pel fort traumatisme.
 
El detingut ha passat avui a disposició judicial.