Sabadell retrà homenatge aquest cap de setmana a Joan Oliver

Es faran actes al cementiri i al centre de la ciutat

Redacció
14 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:26h
Aquest diumenge la ciutat de Sabadell retrà homenatge a l’escriptor Joan Oliver i Sallarès, Pere Quart, en el 30 aniversari de la seva mort. Serà al matí d’11.00 a 14.00 hores, el centre de la ciutat, amb una sèrie d'activitats sota el títol de Joan Oliver, al carrer.

La plaça del Doctor Robert i el Racó del Campanar seran l’escenari principal dels actes, tots de caràcter gratuïts. Durant tot el matí, L’Obrador organitzarà el taller Dromedaris o camells? Petites marionetes. A les 11.30 h, la companyia local Quarta Distància començarà una ruta dramatitzada que recorrerà els espais que relacionen Joan Oliver amb Sabadell. Sortirà de la plaça del Doctor Robert i farà dues parades: al carrer de Sallarès i Pla i al pati del Casal Pere Quart.

A les 12 h, hi haurà animació infantil al Racó del Campanar amb 2princesesbarbudes, que presentarà l’espectacle Sempre de vacances. A les 13 h, la plaça de Doctor Robert acollirà el Llançament, collita i plantada de monosíl·labs, a càrrec de L’Obrador.

Finalment, a les 13.15 h, el Racó del Campanar acollirà un vermut poètic amb poetes d’avui i micro obert, en què es llegiran poemes de Pere Quart i dels mateixos poetes, que s’aniran encadenant. Tancarà la jornada un parlament de l’escriptor sabadellenc Antoni Dalmases.

El mateix diumenge, a les 10.00 hores, tindrà lloc un acte públic de cessió de la tomba de Joan Oliver a la ciutat de Sabadell. L’Ajuntament descobrirà una placa amb una inscripció al costat de la tomba de la família Oliver, amb l’objectiu que la ciutadania recordi que l’escriptor és enterrat a la seva ciutat natal. Joan Oliver és l’únic sabadellenc que té la Medalla de la Ciutat, juntament amb el pintor Antoni Vila i Arrufat.

En el transcurs de la sessió, l’escriptor local Roc Casagran llegirà poemes de Pere Quart i hi haurà parlaments de Sílvia Oliver, filla del poeta, i de Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell.