«Pasodobles» per a Batet

La primera Festa de la Militància del PSC atrau gent de mitjana edat i gent gran en l'acte de campanya de la candidata dels socialistes catalans a Barberà | Els balls tradicionals de diferents punts d’Espanya i la paella han estat els grans reclams

Meritxell Batet en el míting de Barberà del Vallès
Meritxell Batet en el míting de Barberà del Vallès | Albert Segura
12 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:39h

Militants del PSC a la Festa de la Militància de Barberà del Vallès. Foto: Albert Segura


“Venim a passar el dia”. Un home gran assegut en una de les cadires de fusta que des de mig matí han ocupat el bosc de Can Gorgs de Barberà del Vallès, on el PSC ha celebrat la primera edició de la Festa de la Militància, comentava amb un amic el seu plan de diumenge. La cita, amb la candidata dels socialistes catalans a les eleccions espanyoles, Meritxell Batet, com a estrella principal, ha aconseguit atraure unes 700 persones, la majoria gent gran i de mitjana edat.
 
La paella era un bon reclam, tot i que molts dels presents han arribat amb la nevera portàtil i amb el menjar embalat amb paper d’alumini. “La paella ja vindrà després”, deia entre riallades una dona mentre destapava una truita de patates. El retard de l’inici de l’acte, de més de mitja hora, ha obligat a calmar estómacs abans del previst, una espera que s’ha amenitzat a través d’agrupacions culturals de l’àmbit del Vallès Occidental, amb una exhibició de balls tradicionals d’Espanya com "pasodobles" i danses andaluses, així com tangos i balls de saló.
 

Parelles ballant "pasodobles". Foto: Albert Segura


Fins el lloc s’hi han desplaçat fins a set autocars que han dut militants de diferents punts del Vallès, i que s’han fet seu el bosc on avui, tot i els pins, la calor s’ha fet present de manera intensa. Tot s’ha aturat quan la candidata ha arribat al bosc, acompanyada per l’exalcaldesa de Barberà, Ana del Frago, i la de Cerdanyola i número 9 a les llistes socialistes per Barcelona, Carme Carmona.
 
Les fotografies i petons han donat pas a un acte, on a les primeres files tot ha estat atenció a les paraules de Batet, mentre que a les taules la tertúlia i el vermut seguia el seu curs, amb més o menys interès pel que es deia des del faristol.
 

Meritxell Batet saluda els militants de Barberà del Vallès. Foto: Albert Segura


“Hem de dir no a Puigdemont”
 
Batet ha utilitzat el seu discurs per mobilitzar la militància de cara al 26-J, carregant contra els contrincants de Pedro Sánchez a Madrid, concretament Mariano Rajoy i Pablo Iglesias. “Tornem a estar en campanya electoral pels interessos partidistes d’uns que no pensen en les persones”, ha assegurat, preguntant als presents si algú dubtava que Sánchez seria el futur president espanyol.

Meritxell Batet en el míting de Barberà del Vallès, Foto: Albert Segura


La candidata per Barcelona també s’ha referit a la situació política que es viu a Catalunya, amb el bloqueig que viu, diu, el Govern de la Generalitat. “Hem de dir no a Puigdemont i a la moció de confiança que proposa, no reconeixem ni a Artur mas, ni a Oriol Junqueras, ni a Carles Puigdemont ni a l’actual Govern”, ha assegurat Batet entre aplaudiments dels assistents.
 
Després dels discursos, aplaudiments i culs aixecats de les cadires, aquest cop per emprendre el camí esperat: el de la cua per recollir una ració de paella.
 

Una senyora torna amb un plat de paella. Foto: Albert Segura