50 anys informant els veïns de Ca n'Oriac

La revista del barri celebra el mig segle de vida amb una edició trimestral

Portada del darrer número de la Revista de Ca n'Oriac
Portada del darrer número de la Revista de Ca n'Oriac | AVV Ca n'Oriac
Redacció
12 de juny del 2016
La comunicació és més important del que moltes persones pensen, i no és més essencial saber què ha passat a Barcelona o a Madrid que saber què s’hi cou al nostre propi barri. La Revista de Ca n’Oriac està d’enhorabona, perquè aquest mes celebra els 50 anys del seu naixement, amb el pretext d’informar la gent del barri dels fets més destacats i traslladar la mobilització política que hi havia en un context social complex.
 
“Era un òrgan d’expressió l’any 1966, que més tard es va convertir mecanisme d’expressió de l’oposició a Sabadell, sent l’únic sistema per aquest objectiu que hi havia en aquest moment”, explica Paco Vilches, membre de l'Associació de Veïns de Ca n'Oriac. De fet, aquest pronunciament polític, en el tram final de la dictadura, els va fer guanyar diversos expedients de multa.
 
Amb l’arribada de la democràcia va perdre aquesta funció, i va patir èpoques de desaparició total, substituint-se per cartes circulars donat que no hi havia gent que la pogués tirar endavant. Després de deixar-se d’editar entre 1990 i 2006, va retornar, publicant-se a partir de l’any 2010 cada tres mesos.  
 
“Ara serveix per informar la gent del barri, amb articles d’opinió general, sense tanta política com al principi, amb molta de l’activitat que s’hi duu a terme”, explica Vilches. Actualment s’editen unes 3.000 unitats que es reparteix entre els socis que viuen al propi barri i es pot trobar en alguns dels equipaments de què disposa la zona.
 
Aquest proper divendres el Centre Cívic de Ca n’Oriac, al carrer Arousa, acollirà l’acte de celebració del mig segle de vida de la primera edició de la publicació.