El Tallaret i el PSC no acosten posicions

Els dos col·lectius s’han reunit aquest dijous a l’Ajuntament per abordar la denúncia socialista que ha aturat el procés per fer la concessió d’una part de Cal Balsach | Els afectats reclamen als socialistes que retirin la demanda

Manifestants en defensa d'El Tallaret, davant la seu del PSC aquest diumenge.
Manifestants en defensa d'El Tallaret, davant la seu del PSC aquest diumenge. | @BallDiablesSBD
Norma Vidal
10 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:36h
El Casal Popular El Tallaret i el PSC de Sabadell no han aconseguit apropar postures després de la reunió mantinguda aquest dijous a la tarda per tractar la denúncia que el partit va presentar i que ha paralitzat la concessió d'un espai a Cal Balsach per a desenvolupar-hi el seu projecte cultural. La cita es va celebrar al despatx del grup municipal del PSC, a l’Ajuntament, amb la participació de quatre representants del col·lectiu i quatre regidors socialistes, entre els quals el portaveu socialista al consistori, Josep Ayuso.
 
En la trobada s’han posat sobre la taula els arguments de les dues parts sense que s’hagi arribat a cap punt d’entesa per retirar la denúncia, tal i com El Tallaret reclama per a poder seguir endavant amb el procés de concessió de l'espai. “Diuen que no hi ha partidisme en la denúncia, que només han posar de manifest una il·legalitat i que estan a favor d’El Tallaret, però ho posem en dubte per les seves afirmacions al ple i pel coneixement de coses que figuren a la denúncia”, explica Oriol Rifer, membre d’El Tallaret.
 
En aquest sentit, Ayuso els ha traslladat que en cap moment van interposar la denúncia per perjudicar-los, després que els hagin recordat que les negociacions van arrencar amb ells quan governaven. “Han dit en més d’una ocasió que era una cessió gratuïta, quan nosaltres hi posem uns 200.000 euros, i també deien que teníem un tracte preferent, quan no és cert”, afegeix Rifer.
 
Ayuso, pel seu cantó, ha parlat de “reunió cordial”, sense donar més detalls ni impressions de la mateixa, si bé manté que no retiraran la denúncia, que a banda d’aturar el procediment de concessió ha suposat la renúncia temporal dels seus càrrecs de govern al segon tinent d’alcalde, Maties Serracant.
 
Verkami superat
 
D’altra banda, El Tallaret va superar ahir la xifra dels 8.000 euros que es volien recollir a través de Verkami per sufragar les despeses que els suposa arrencar el projecte a la Creu Alta, si bé ahir a darrera hora del vespre sumaven més de 8.100 euros d’aportacions.
 
El col·lectiu recorda que disposen encara de deu dies per recollir diners, motiu pel qual animen a tot aquell qui vulgui aportar el seu granet de sorra que s’hi sumi.