CDC aspira a ser necessària per decantar la balança en el govern de Madrid

Lourdes Ciuró confia que l'aritmètica parlamentaria s'imposi i es necessitin els diputats convergents per propiciar un govern a Madrid en pro dels interessos dels catalans | Espera que el fet de concórrer sota el nom de CDC beneficarà la formació

Foto de família de CDC d'inici de campanya a Sabadell.
Foto de família de CDC d'inici de campanya a Sabadell. | Juanma Peláez
Norma Vidal
09 de juny del 2016
Actualitzat el 12 de juny a les 11:14h
La candidata sabadellenca de CDC al Congrés dels Diputats, Lourdes Ciuró, ha demanat el vot per la seva formació per fer que a Madrid hi hagi un govern que sigui favorable als interessos de Catalunya. Ciuró ho ha dit en l'acte d'inici de campanya de la formació nacionalista que s'ha celebrat a la plaça de l'Àngel de Sabadell. 

"No hi haurà majoria absoluta aquestes eleccions i aspirem a que l'aritmètica parlamentària s'imposi i necessitin de la concurrència dels diputats i diputades de CDC per fer decantar majories", així de contundent s'ha mostrat Ciuró que ha advertit que aquesta formació "no farà president a Mariano Rajoy ni a res que se li assembli". En aquesta mateixa línia ha recordat que "quan CDC ha sigut decisiva a Madrid hi ha hagut govern, mentre que quan no han volgut comptar amb els seus vots és quan no n'hi ha hagut". 

Ciuró s'ha mostrat convençuda que el fet de concórrer novament sota la marca de CDC afavorirà la formació: "Volem que la gent ens torni a veure com al força política que és capaç de prendre el pols a la centralitat del país", ha advertit la convergent que ha dit que no es cansaran de repetir que no són la CUP ni el PP, sinó que són "la gent dels fets" i la formació que "la majoria de ciutadans considera un estàndard mínim de convivència i ordre".

Així mateix ha recordat que encara hi ha molta feina per fer a Madrid i ha advertit que tot i que el grup de CDC a la capital espanyola està "plenament compromès amb l'estat propi i el full de ruta del Parlament", és conscient que cal fer feina per defensar els interessos de Catalunya al Congrés. "Farem la feina a les institucions espanyoles perquè sinó la política ens la farà un altre", ha assegurat. 

Ciuró ha posat com a exemple algunes de les assignatures pendents al Vallès Occidental com els accessos al Quart Cinturó per municipis com Sabadell o Sentmenat, el soterrament de la R2 al seu pas per Montcada o la recuperació de l'edifici de Correus, la Caserna de la Guàrdia Civil o el Vapor Pisit a Sabadell. 

Per tot plegat a demanat a la ciutadania que acudeixi a les urnes per manifestar el seu "enuig" i que voti a les forces polítiques que més feina i més útils poden ser per Catalunya.