Acord per reindustrialitzar la planta de Delphi a Sant Cugat

Quatre empreses assumiran el procés del centre de producció vallesà | Se salvaran 208 llocs de treball

Redacció
08 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:00h
La planta de Delphi a Sant Cugat del Vallès se sotmetrà a un procés de reindustralizació gràcies a l'acord a què s'ha arribat amb quatre empreses del sector de l'automoció i l'aeronàutica. La planta havia quedat en suspens després que la multinacional anunciés la fi de l'activitat a Sant Cugat del Vallès i que no s'hagués arribat a cap acord per garantir la seva supervivència.

Després d'un llarg període de negociació, finalment s'ha arribat a un acord de reindustrialització de la planta, el que permetrà la continuïtat de l'activitat industrial i garantir uns 208 llocs de treball de la plantilla actual de Delphi. L'acord preveu la posada en marxa d'un projecte industrial amb una inversió de 12 milions d'euros en tres anys, que permetrà mantenir un volum de treball estable i generar creixement i riquesa a la comarca.
 
Al llarg del tercer trimestre de 2016 s'instal·laran a la planta les empreses J. Juan, Gutmar, Gillera i ISEE, amb un projecte industrial que ajudi a pal·liar les conseqüències de l'expedient de tancament que es va acordar amb Delphi. "Suposa la continuïtat de l'activitat a Sant Cugat i garantir una part important dels llocs de treball, amb el que s'aconsegueix cobrir els objectius previstos", assenyala el delegat de la UGT a la planta, Esteban Rodríguez.

L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha felicitat per la notícia, després de les llargues negociacions en què també hi han pres part en els darrers mesos.