Pas endavant de la Xarxa de Municipis per L’Economia Social i Solidària

Una quarantena d'Ajuntaments es donen cita aquest divendres a Sabadell per avançar en la constitució d'aquesta eina

Redacció
10 de juny del 2016
Actualitzat a les 12:24h
Representants d’una quarantena de municipis catalans es trobaran aquest divendres, 10 de juny a Fira Sabadell per avançar en la constitució de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària. La trobada s’organitza en el marc de la Primera Fira de l’Economia Social i Solidària i servirà per definir la missió, visió i estratègia de la futura associació.

D’aquesta manera és dóna un pas més en el procés cap a la constitució d’una associació de municipis compromesos amb l’economia social i solidària, que va començar el 22 i 23 d’octubre passat, durant la primera Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona i va continuar amb la jornada que va tenir lloc a Badalona el passat 16 de març. Tal i com va avançar el regidor de Nova Economia, Albert Boada, l’objectiu és que la xarxa funcioni a partir del 2017.

La jornada comptarà també amb la participació de persones expertes en economia social i solidària que aportaran els seus punts de vista sobre com han de ser les polítiques públiques municipals de foment de l’economia social i solidària. La jornada es clourà amb una assemblea de representants polítics per anar definint els estatuts de la futura associació i el seu primer pla de treball, per al període 2017-2019.

Declaració del grup de treball 

D’altra banda, les entitats que formem part del Grup de Treball d’Economia Social i Solidària de Sabadell aprofitaran la celebració de la Fira d’ESS del Vallès per difondre una declaració sobre els principis de l’Economia Social i Solidària.

El document convida a la ciutadania a conèixer i apostar per l’Economia Social i Solidària, i reivindica el valor afegit que aporta al territori i els principis en els quals es fonamenta: proximitat ecològica i social, estabilitat laboral, igualtat d’oportunitats, ciutadania activa i cohesió social.